1 069 9

Депутати от ДПС дариха декемврийската си заплата за Хитрино

Анатоли Стайков

Централното оперативно бюро и на парламентарната група на ДПС взе решение народните представители да дарят своите декемврийски заплати в помощ на пострадалите от трагичния инцидент в Хитрино. Към това решението се присъединиха и евродепутатите от ДПС.

На заседанието председателят на ДПС Мустафа Карадайъ запозна ръководството със ситуацията в Хитрино и нуждите на пострадалите хора, както и с предприетите действия от страна на властите по отношение на осигуряването на безопасността и подпомагането на пострадалите за преодоляването на последиците от инцидента.

Движението за права и свободи се присъединява към Националната дарителска кампания на БЧК и призовава всички членове и сипматизанти да се включат. В понеделник председателят на ДПС Мустафа Карадайъ проведе среща с министър–председателя, на нея бяха обсъдени възможностите за отпускане на помощи за нуждаещите се, след която правителството взе решение да бъдат отпуснати 10 милиона лева за пострадалите в Хитрино.

Областни и общински съвети на ДПС от цяла България организираха доброволчески инициативи и кампании. Общините в областите Кърджали и Хасково организират център, в който ще се събират строителни материали, храна, спални комплекти, обувки и дрехи.

Движението за права и свободи още веднъж изразява своите съболезнования към роднините и близките на починалите и съпричастност към десетките пострадали. Движението призовава нека всички да се обединим в подкрепа на Хитрино.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 16:58  13.12.16
  Що ли не съм изненадан че точно те за ония там .
 • иии
  Отговор
  2 17:27  13.12.16
  ДПС се раздаде , да подчертаят -вижте нашата партия помага на нашите хора . При предишните трагедии -тях ги нямаше ,защото не беше засегнат техния електорат. Поправете ме , ако греша...Това си е грешка , помагайте ,но без реклама...
 • Абталев
  Отговор
  3 18:19  13.12.16
  На следващите избори едва ли ще ги видиме тези приятели. За нас ДПС е равно ..........на обръчи ,Ц .КАМЪК и пак същото.
 • ХойБай
  Отговор
  4 18:25  13.12.16
  Едно нещо умно и полезно най-после направиха... от хорска срама!

 • 909 БЪЛГАРИЯ
  Отговор
  5 18:56  13.12.16
  ДПС ПОМАГАТ НА МЮСОЛМАНИТЕ ПУМАЦИ ЗАЩОТО СА ТЯХНА КРЪВ ЦИГАНСКА ! АКО БЕШЕ БЪЛГАРСКО ХРИСТИЯНСКО СЕЛО ЩЯХА ДА СЕ РАДВАТ ТУРСКИТЕ МЕКЕРЕТА !!!
 • бай колю
  Отговор
  6 23:14  13.12.16
  Тея идиоти не трябва да взимат изобщо заплати - камо ли да даряват нещо! Да се разбира: - Българският народ дари еди си колко на хората от Хитрино!
 • 7 23:43  13.12.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Йойо
  Отговор
  8 07:07  14.12.16
  Ами с тези отпуснати милиони още едно цяло хитрино ще построят До кога ще ги търпим

  Коментиран от #9

 • хайл
  Отговор
  9 09:31  14.12.16

  До коментар #8 от "Йойо":

  Прав си!10 мил. лв. от правителството,10 мил евро от брюксел.2 мил почти от дарителските кампании,Де Пе Се и те дават някаква смешна сума за ТЕХНИТЕ хора!!! А като има някои болно дете и се нуждае от 100000 например едвам ги събират.... Те сега някакви палати на по 5 етажа ли ще строят с тея милиони??? Едно е ясно ще падне голяма лапачка и покрай тази трагедия! най интересното е дали не се прикри за пореден път нещо с тази катастрофа...

Напиши коментар:


Публикувай