1 185 2

Доставени са фургоните за семействата, останали без домове в Хитрино

Анжелина Димитрова

Доставени са фургоните за семействата, които останаха без домове в Хитрино, съобщи МВР.

Подвижните къщи за бедстващите хора са разположени на специална площадка в село Тимарево, което е в непосредствена близост до Хитрино. Фургоните се транспортират от Южна България от служители на ГДПБЗН. Създадена е необходимата организация, по искане на кмета за доставяне на 23 фургона, пригодени за живеене.

Те са оборудвани с електрически инсталации, имат готварски печки и всичко, което е необходимо за живеене. В момента е важно да ликвидираме последствията от аварията и на следващ етап ще преценим къде да бъдат разположени в Хитрино, обясни началникът на Националния оперативен център на ГДПБЗН комисар Тошко Бързилов.

Предприети са действия за подготовката и разполагането в селото в следващ етап с необходимите материали и техника. Фургоните са предвидени за хората, чиито домове са напълно унищожени и няма къде да живеят. След като се извърши оглед на място и сe установят жилища, които са потенциално опасни за живеене, ще се прецени дали има нужда от още фургони. На този етап те са предостатъчни, обясни кметът на Хитрино Нурдин Исмаил.

По време на първото заседание на сформирания Обществен съвет е уточнено, че всеки един от членовете ще се срещне днес с бедстващите семейства и ще им покаже оборудваните за живеене във фургони. Ако тяхното искане е да бъдат в имотите си, а не на обща площадка, ние ще се съобразим с това и ще преместим фургоните.

Кметът на Хитрино за пореден път благодари на всички, които с труд, техника и средства оказват помощ на пострадалите семейства в селото.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • jorkata
  Отговор
  1 14:35  14.12.16
  Tea furgoni mi rpilichat na tezi za bejancite ot selo Liubimec. Boiko e izpratil 10 furgona da otchita deinost. Bravo, da ne spqt horata na ulicata. S tea pari kudeto otpuskat uj, da vidime dali shte se napravi neshto tam.
 • ХАХА
  Отговор
  2 15:46  14.12.16
  Господа, дупетати що е тази минута, нали щяхте да дарите заплатите си и партийните субсидии за да разберем, че все още имате човешки образ, но явно Вие нямате такъв. Вие сте срам и позор за човешкия род.

Напиши коментар:


Публикувай