878 0

Петокласник с призово място на математическо състезание

Мелих Алиев от Ардино се класира трети

Петокласник с призово място на математическо състезание
Снимка и текст: Гюнер Шюкри
Анжелина Димитрова

Петокласникът от СУ „Васил Левски” от Ардино, Мелих Алиев се класира на трето място в областния кръг на националното математическо състезание „Иван Салабашев”.

Турнирът се проведе в Кърджали. В него взеха участие 147 деца от втори до девети клас, представители на училища от Кърджали, Джебел и Ардино. На първо място във възрастовата група за пети клас се наредиха учениците от СУ „П.Р.Славейков” – Рефик Тефик и Стефан Краев, а на втора позиция е Минчо Славейков от СУ „Хр.Ботев” от Джебел.

„Доволен съм, че се наредих сред първите трима в областта. За първи път участвам в това състезание. Мога да кажа, че задачите не бяха трудни, но имаше неизучен материал, а и времето не ми стигна”, сподели петокласникът от СУ „В.Левски”.

Спечеленото призово място е доказателство за вярната посока в развитието на ардинското учебно заведение и сериозна заявка за бъдещи успехи.

„Мелих има изразени математически способности. Много организиран и отговорен ученик. Съвестно изпълнява поставените задачи. Пожелавам му още по-големи успехи”, заяви Велизара Добрева, старши учител по математика в СУ „В.Левски”. Тя уточни, че Мелих е взел участие и в Коледното състезание по математика, което се провело през уикенда в ГПЧЕ „Хр.Ботев”. Надява се на нови успехи.

Призьорите от турнира „Иван Салабашев” ще получат своите медали, награди и грамоти по време на традиционния Бал на шампионите, който ще се проведе на 20 декември в Актовата зала на СУ „П. Р. Славейков”.

България


Напиши коментар:


Публикувай