1 068 0

Ген. Радев вече сглобява екипа си

Хора от кандидатпрезидентския щаб вероятно ще получат постове на "Дондуков" 2

Стефанаки Йоанис

"Смяна на караула" предстои след малко повече от месец в кабинетите на "Дондуков" 2. На 22 януари освен новия президент Румен Радев, ще встъпи в длъжност и неговият екип, коментира бТВ.

Вече се спрягат имената на новите президентски секретари и съветници. Хората, получили сигурни покани да са част от екипа на Румен Радев са Иво Христов и Деница Златева. И двамата са се сближили с новия президент по време на предизборната кампания и, очаквано, вероятно ще останат с него и през следващите пет години.

Златева е бивш депутат от БСП и член на ръководството на партията. Иво Христов пък е журналист, писател и преводач.

Други спрягани имена са на бившия кмет на село Труд Николай Копринков и на Слави Василев, който беше част от щаба на новия президент.

От БСП твърдят, че назначенията от Позитано 20 щели да се компенсират и с кадри от други политически централи. Възможно е част от експертите в президентството да запазят работните си места, твърдят още хора от левицата.

Все още нито едно от бъдещите назначения на „Дондуков” 2 не е сигурно или окончателно, издават хора от обкръжението на Румен Радев. Яснота за съветниците и секретарите ще има до края на месец януари.

България


Напиши коментар:


Публикувай