16 Декември, 2016 16:19 7 632 15

Откриха изчезналия в Стара планина мъж, здрав е

  • стара планина-
  • мъж-
  • изчезнал-
  • открит-
  • тодор владимиров

Мъжът е бил изненадан, че го търсят

Откриха изчезналия в Стара планина мъж, здрав е - 1
Снимка: Планинска спасителна служба

Изчезналият преди дни в Стара планина Тодор Владимиров е жив и здрав. 40-годишният мъж, който пет дни беше в неизвестност, сам се е появил в хижа „Васил Левски“.

Спасителите информираха, че е в добро здравословно състояние.

Тервел Тотев от Планинската спасителна служба потвърди пред „Хоризонт“, че мъжът е открит. Той е дошъл сам на полуход, в добро състояние е.

40-годишният мъж изчезна в района над хижа „Васил Левски". Основното предположение бе, че той се е изгубил и е потърсил скривалище, за да може екипировката да го предпази от ниските температури.

Шефът на спасителния екип в Карлово Христо Стаматов заяви пред Карлово ТВ, че Тодор е нямал обхват на мястото, където се е намирал. Той е не е знаел, че го издирват. След като чул хеликоптера осъзнал, че екипи го търсят в планината, и сам се качил до хижата.

Няколко дни планинските служители провеждаха акции по издирването на изгубилия се мъж, като към тях се включи и екип от Пловдив. Общият брой на планинските спасители и рейнджъри, които издирваха мъжа, бе около 28 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 корса

    13 0 Отговор
    Kaкво е полуход, денис джамбазов?
  • 2 до корса

    9 0 Отговор
    На четири крака
  • 3 Гост

    17 5 Отговор
    Когато се разиграват институциите трябва да се търси финансова отговорност от лицето "жертва".

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Бай хой

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Те институциите не го намериха. И не го и търсеха.
  • 5 123

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Не трябва да се търси финансова отговорност на институциите, че са си губили времето при явна липса на необходимост от тяхната работа.
    5 дена обясняваха, че човекът е планинар, специално тръгнал да екстремува сред природата, с палатка, с оборудване и т.н., а те хеликоптери, кучета, хора.
  • 6 КРГ

    9 2 Отговор
    Не сте прави при положение, че жана му ги е алармирала да го търсят. Ами представете си, че нещо му се беше случило и не го търсят после, щяха да ги обвиняват спасителите във всякакви грехове. Истината е че много от алпинистите и планинарите са мега егоцентрични типове и инати егоисти, които се мислят за над природата! Важно е че този е жив и не е поредната жертва, но е хубаво тези, които се мислят за безсмъртни хайлендъри да се замислят малко! В случая да си плати разходите по издирване и др. път ще си знае!
  • 7 незнайко

    3 4 Отговор
    Кой ще плати разходите, след като е жив и здрав? От къде е разбрал, че този хеликоптер търси точно него ? Ще чакаме продължение на събитието!
  • 8 Някойси

    5 5 Отговор
    Нямал обхват, та нали бил опитен планинар. Ако е такъв къде е стоял толкова дни без обхват или се е хванал на бас че като го няма няколко дни ще тръгнат да го издирват. А в същото време е сигурно е бил информиран за ситуацията. И когато се намесиха и военните да му издирват тъпия з____к се прибрал. Накрая става, като приказката за лъжливото овчарче - днеска вълк утре вълк и накрая когато наистина дошъл вълка няма кои да му помогне.
    А сега службите да проверят телефоните на приятелите му и неговия дали няма разговори, може и входящите да се проверят с каква продължителност са.

    Коментиран от #10

  • 9 ккккк

    1 3 Отговор
    Глупак.Въпреки предупрежденията тръгнал да се прави на оцеляващ....Абсолютно съм убеден че е демонстрация колко е във час та се кри няколко дена.Трябва да го наритат едно хубаво по тъпака глава.
  • 10 555

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Някойси":

    Ти си сбъркал тотално.......Ако подам фалшив сигнал на пожарната и ги пратя у вас ще платиш ли разходите.
    Ха сега пак помисли кой трябва да плати.
  • 11 дженев

    1 0 Отговор
    Как точно са го открили.......и кой.Коригирайте си заглавието поне.
  • 12 sandars

    1 1 Отговор
    да си плати за разкарването и ангажирането на толкова институции и хора-да си бере дерта за обхват, радио свръзка или ако ще и с гълъби-не бива да се допуска медийна популярност на гърба на "спасяване на бедстващ"
  • 13 Гого

    2 0 Отговор
    Защо трябва да плаща бе хора, той нито е искал помощ нито е получил такава в какво обвинявате човека?Отишъл в планината направил си експеримент разпънал си палатката изял си хляба и се върнал , какво толкова! Да платят медиите , те търсят само сензации.

    Коментиран от #15

  • 14 Гост

    1 1 Отговор
    Това що Бой трябва да отнесе
  • 15 Високопланински джентълмен

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гого":

    Гого е прав! Медиите са като лешояди,постоянно търсят НОВИНАТА,ако е е трагедия е най-добре за тях,рейтинги,гледания,кликове и т.н. траш.
    Нека да разкешят и платят на задействаните спасители,които не станаха ГЕРОИ да го тоз самотен планинар-самец! Медиите дружно да платят и нафтата на хеликоптера!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове