734 0

Свлачище на пътя Рила – Рилски манастир

Свлачище на пътя Рила – Рилски манастир
Калина Петрова

Има свличане на голямо количество земна маса на пътя Рила - Рилски манастир, при село Пастра. Шофьорите да се движат с повишено внимание. Това съобщи дежурният в Областно пътно управление. Въведена е временна организация на движението в участък с дължина от три километра, сигнализирано е с необходимата знакова маркировка.

Срокът за действие на временната организация е до 10 януари 2017 година.

В участък от пътя Бобов дол – Жедна е въведена временна организация на движението заради свлачище.

Затворен за движение е път II-86 Соколовци - Смолян в участъка от митницата в гр. Смолян (км 104+600) до кръстовището със светофарната уредба в кв. „Устово“ (км 105+400). Спирането на трафика е поради извършването на строителни работи, част от Главната пътна комуникация на Смолян.

До 9 ч. на 21 декември в отсечката ще бъдат пропускани само автобуси на градския транспорт и автомобили със специален режим на движение.

По време на ограничението трафикът ще преминава по обходен маршрут Смолян - Пампорово - Проглед - Соколовци и обратно. През този период отпада забраната за движение на товарни автомобили над 3,5 т по третокласния път ІІІ-8641 Пампорово - Смолян. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки указанията на сигналистите в участъка от пътя.

Изграждането на Главната пътна комуникация на Смолян е част от лот 14 по проект „Транзитни пътища V“. Участъкът е с обща дължина 3,4 км. Започва от митницата в кв. „Устово“ (при км 96+560 на път ІІ-86 Асеновград – Смолян) и завършва при местността Бункера на кв. „Райково“ (при км 2+360 на път III-866 Смолян – Рудозем).

Със строителството на пътната отсечка ще се осигури връзка на път II-86 Асеновград - Смолян и път III-866 Смолян – Рудозем като се избягва преминаването през кв. „Устово“ на гр. Смолян. Строителните дейности се изпълняват при пълна мобилизация.

София / България


Напиши коментар:


Публикувай