906 3

Какво могат да ни донесат предсрочни избори?

Калина Петрова

Ако ГЕРБ приеме предложението на реформаторския блок за съставяне на правителство в рамките на този парламент, това ще удължи политическата криза. Мнението е на политолога Тома Биков, гост в предаването „ Свободна зона. „ Това състояние според него се дължи на неяснотата, която следва след встъпването в длъжност на новоизбраният президент Румен Радев.

Биков е категоричен, че така създаден кабинет няма да може да изкара до край мандата и това просто ще доведе до отлагане на предсрочните парламентарни избори за лятото.

„ Ако изкарването на мандата ще бъде с цената на тежки компромиси, на някакво влачене по земята и в крайна сметка провали по различни политики, защото прекалено многото компромиси водят до безвремие, то по- добре да се отиде на избори.“

Според политолога Тома Биков след като влезе като домакин на „Дондуков“ 2, Радев ще има шанса няколко месеца да управлява еднолично. Аргументите- ще назначи служебно правителство, което може само той да смени и министрите не подлежат на парламентарен контрол.

„ Г-н Радев не е бил никога политическа фигура и ние не знаем какво да очакваме от него. Може да е гениален, маже да е проруски, може да е проамерикански, може да е патриот, може да е страхлив, може всичко може да е. В момента сме си купили котка в чувал. На 22- ри ще отворим чувала и ще видим. “

Политиците не взимат адекватни решения заради непредвидимостта на времената, в които живеем, смята още политологът.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гого
  Отговор
  1 10:00  17.12.16
  Много ясно Герб си удължават агонията!

  Коментиран от #2

 • Кунева
  Отговор
  2 10:11  17.12.16

  До коментар #1 от "Гого":

  И да се донакрадат !
 • Пешо
  Отговор
  3 10:22  17.12.16
  Две години издържа, защо да не издържи още две при същата конфигурация на парламента. Даже сега ще е по-добре, защото РБ ще са по-отстъпчиви. Важното в случая е ПФ и Атака как ще се държат.

Напиши коментар:


Публикувай