935 2

БСП: Не повече от три мандата депутат

НС на БСП прие процедури за издигане на кандидатите за народни представители в 44-то Народно събрание

БСП: Не повече от три мандата депутат
Калина Петрова

На заседание на НС на БСП се приеха процедури за издигане на кандидатите за народни представители в 44-то Народно събрание. В модела на парламентарната група се определя примерно процентно представителство: 15% - политически лидери и общественици, включително и партньори от коалиционната и гражданската квота; 20% - политици и експерти с опит в областта на социалната политика; 15% - с опит в областта на макроикономиката и финансите; 15% - с опит в областта на управлението на сектори от реалната икономика; 20% - с опит в областта на гражданското общество, правото, социологията, политологията, медиите; 15% - политиците и експерти в областта на външната и европейската политика, отбрана, национална и вътрешна сигурност.

В парламентарната група се набляга и на равнопоставеност на половете и младежкото представителство: не по-малко от 40% за всеки от половете и не по-малко от 30% на възраст до 40 години.

НС на БСП препоръчва на партийните структури да не се допуска номинирането на един кандидат в повече от един избирателен район. Посочено е и да не издигат за кандидати за народни представители действащи кметове от БСП. „Да не номинират кандидати, които имат три пълни мандата като народни представители или 12 години. Дължината на проекто-листите за народните представители да е равен на два пъти броя на мандатите за съответния МИР“, пише още в документа.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Королев
  Отговор
  1 14:42  17.12.16
  Аз предлагам да няма повече от 3 депутата от БСП в парламента за 1 мандат, пък ако искат за следващият могат да ге заменят с други "младоци"

  Коментиран от #2

 • ГОСТА
  Отговор
  2 18:44  17.12.16

  До коментар #1 от "Королев":

  А аз предлагам, неграмотните, които пишат "да ГЕ..." вместо да ги..., да си припомнят множественото число...в литературния български език...

Напиши коментар:


Публикувай