856 0

Започва извеждането на последната цистерна

Започва извеждането на последната цистерна
Калина Петрова

Остава само 1 цистерна, която е и най-опасната. Цяла нощ е изпразвано нейното съдържание, в рамките на деня вероятно това ще се случи. Това заяви от Хитрино главният секретар на МВР Георги Костов.

След това ще бъде задействан план, който предвижда експерти и собственици да влизат в къщите в селото, за да се оцени евентуален риск. Има готовност при наличие на газ да бъде осигурено неговото отстраняване. Всички къщи ще бъдат проверени, заяви Георги Костов.

След транспортирането на цистерната, ще бъде задействан план, съгласуван с общинското ръководство, който предвижда експерти да влязат в имотите и да направят замервания за концентрация за опасни вещества. Специалистите разполагат със специализирана техника и при необходимост ще се извърши вентилиране на къщите, така че да няма никаква опасност за живота и здравето на хората. Всички къщи ще бъдат проверени от съображения за сигурност, заяви главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов. Той обясни, че на заседание в Кризисния щаб, заедно с експерти от НКЖИ, Енерго про, ВиК и общинското ръководство, ще бъде направена оценка за рисковете от пускането на електрозахранването и водоснабдяването. По предварителните данни на експертите няма да има големи затруднения.

Няма как да не вземем мерки на фона на изострения риск след случващото се в Европа, така главният секретар коментира усложнената обстановка през изминало денонощие. На този етап конкретна заплаха за страната ни няма. Главен комисар Георги Костов информира още, че МВР е взело необходимите мерки, има засилено присъствие по всички зони на критичната инфраструктура.

Шумен / България

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай