5 180 2

Тежка техника, ограждения и цивилни полицаи за новогодишния концерт в София

Мерките ще са няколко етапа, за да може да се реагира, ако някоя преграда бъде преодоляна

Стефанаки Йоанис

Столичната дирекция на полицията (СДВР) обяви, че ще има засилени мерки за сигурност преди новогодишния концерт на пл. „Ал Батенберг“ в София.

Те се въвеждат след атентата в Берлин, при който камион се вряза в коледен базар, отнемайки живота на 12 души.

Около столичния площад ще бъдат разположени тежка техника, метали ограждения и коли на жандармерията, за да се предотврати навлизане на камиони с висока скорост. Мерките ще са няколко етапа, за да може да се реагира, ако някоя преграда бъде преодоляна.

Очаква се и тази година на площада да се съберат около 10 хил. души. Заради засилените мерки за сигурност от полицията препоръчват те да отидат по-рано и да бъдат търпеливи. Присъстващите ще бъдат проверявани за оръжия, пиротехника и алкохол на 10 пункта.

Сред множеството ще има и цивилни полицаи.

Движението в района ще бъде спряно още на 30 декември.

Засилена е охраната и на базари, молове, пазари и на станциите на метрото. Посолствата в София се охраняват денонощно от полиция и жандармерия.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • УЛУРУ
  Отговор
  1 16:42  20.12.16
  *НА ВНИМАНИЕТО НА КМЕТОВЕТЕ НА ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ!!! *НА ВНИМАНИЕТО НА ОБЛАСТНИТЕ АДМИНИСТРАЦИИ!!! *НА ВНИМАНИЕТО НА ПОЛИТИЦИТЕ!!! *НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ СЛУЖБИ ОТГОВАРЯЩИ ЗА СИГУРНОСТТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!!! КМЕТОВЕ И ОТГОВОРНИ ЛИЦА ОРГАНИЗАТОРИ НА НОВОГОДИШНИ КОНЦЕРТИ!!!!!! ВИЕ, ПОЕМАТЕ ОГРОМЕН РИСК ЗА ЖИВОТА НА БЪЛГАРИТЕ ,КОИТО БИХА ОТИШЛИ НА ТЕЗИ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ КОНЦЕРТИ!!! ДНЕС ЧУХ НЕЩО МНОГО СТРАШНО!!!!! ЕКСПЕРТИ ПО АНТИТЕРОРИЗЪМ ДА СПОМЕНАВАТ ,ЧЕ ХИЛЯДИ ПСИХОПАТИ-ГЛАВОРЕЗИ ОТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА, КОИТО ГУБЯТ ПОЗИЦИИ И БИТКИ В СИРИЯ И ИРАК ИМАТ НАМЕРЕНИЯ ДА ПРЕНЕСАТ ТЕРОРА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЕВРОПА.......ПАК ПОВТАРЯМ...НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЕВРОПА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВИЕ ДЕПУТАТИ, КМЕТОВЕ И СЛУЖБИ ЗА СИГУРНОСТ ОСЪЗНАВАТЕ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ ТОВА????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПЪРВОТО И НАЙ-ВАЖНО НЕЩО НА КМЕТОВЕ И СЛУЖБИ Е ДА ОТМЕНЯТ ВСЯКАКВИ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ КОНЦЕРТИ В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ ЗА ДА НЕ СЪЗДАВАТ ПРЕДПОСТАВКИ "ЖИВИ МИШЕНИ" ЗА ТЕРОРИЗЪМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОВА Е НАЙ-ДОБРАТА ПРЕВАНТИВНА МЯРКА, КОЯТО МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДПРИЕМЕ......И НИКОЙ НЯМА ДА ВИ СЕ РАЗСЪРДИ,А ОБЩЕСТВОТО ЩЕ ВИ Е БЛАГОДАРНО ЗА ПРЕВАНТИВНИТЕ МЕРКИ!!!.......ПРОСТО ДА НЯМА НИКАКВО СТРУПВАНЕ НА ХОРА НА ЕДНО МЯСТО!!!!!!!!!!! НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ, ЕКСПЕРТИ ПО АНТИТЕРОРИЗЪМ СА АБСОЛЮТНО УБЕДЕНИ ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА НЕИЗВЕСТЕН БРОЙ ВНЕДРЕНИ ОТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ТЕРОРИСТИ ЧРЕЗ ОГРОМНИЯ МИГРАНТСКИ ПОТОК!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПРИЗОВАВАМ ДА СЕ ВЗЕМАТ АДЕКВАТНИ М
 • Weasle
  Отговор
  2 21:15  20.12.16
  Аз съм спокоен тъй като съм в дълбоката провинция както казват "столичани"....И смятам да си пийвам виното и да си дъня дивата мръвка.Честит Великден хахаха

Напиши коментар:


Публикувай