945 0

20 декември: България в снимки

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Анатоли Стайков

Пожар гасиха тази сутрин благоевградски огнеборци в хотелския комплекс „Орбита” край Благоевград. Първоначално два, а след това още два екипа и специализирана техника на Районната служба „ПБЗН” в Благоевград, са се включили в гасенето на пламъците и бързо са ограничили разпространението на огъня. Посетители на хотела по време на произшествието не е имало, няма и пострадали хора. След доизгасяването и разчистването ще се изясняват причините за пожара и нанесените щети.

Патриотични организации и десетки българи посетиха лобното място на летеца-изтребител поручик Димитър Списаревски край село Долни Пасарел, където отбелязаха 73 години от гибелта му.

По повод 172 години от рождението на националния герой на България Капитан Петко Войвода тракийци и признателни граждани положиха венци и цветя пред паметника на войводата на бул. „Тракия” в Кърджали.

Дядо Коледа зарадва малчуганите в детското отделение на Многопрофилната болница във Велико Търново.

На последното за тази година редовно заседание на Общински съвет – Добрич, Коледари от Детска градина №9 „Пчеличка” поздравиха съветниците с настъпването на светлите християнски празници. Децата получиха подаръци от кмета на града Йордан Йорданов /вляво/ и председателя на общинския съвет Иво Пенчев.

За коледния празник Игнажден самодейците от народно читалище "Пенко Пенков" в хасковското село Узунджово представиха обичая "Полазник". Приготвиха и софра от ястия характерни за региона на Тракия.

България


Напиши коментар:


Публикувай