20 Декември, 2016 19:08 2 537 6

Валери Симеонов: Правителството се провали заради 300 млн. лв. за пенсии

  • кабинет-
  • валери симеонов-
  • правителство
Валери Симеонов: Правителството се провали заради 300 млн. лв. за пенсии - 1

Преговорите за съставянето на кабинет са се провалили, защото премиерът в оставка Бойко Борисов иска да ходи на избори. И е инструктирал финансовия министър Владислав Горанов да не приема условията на патриотите за повишаване на минималните пенсии. "Това е единственият случай, когато един парламент приключва своята дейност, когато има стабилно мнозинство", каза пред бТВ лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

И допълни: "Г-н Борисов иска да ходи на избори. Не знам кои му са съветниците, но това е причината". Симеонов разказа, че преговорите са се водили 5 дни от сутрин до вечер. И поясни, че са разисквали най-важните въпроси, най-вече по програмата. Накрая се стигнало до 7-8 страници текст, по който нямало никакви разминавания. Симеонов специално изтъкна усилията на зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов. "Разката се направо този човек, искаше това правителство, всички ние искахме да запазим този парламент. Нашите избиратели не са ни пратили през две години да си играем на избори. Те са ни избрали за 4 години. На някой му се иска да ходи на избори", каза Симеонов. Според него било е договорено приемането на антикорупционния закон, въпросите, свързани с бежанците, битовата престъпност, малките и средни предприятия, икономика, енергетика. Единственото, за което не било постигнато съгласие, е повишаването на минималните пенсии.

Патриотите били склонни да бъдат вдигнати до 200 лв., а не 300 лв., каквото било първоначалното им предложение. "Направихме невероятни отстъпки, чак ме е срам да си го призная", каза Симеонов. Според него това означавало да се намерят 300 млн. лв, но това се оказало невъзможно. Симеонов припомни, че България през миналата година е платила 3 млрд. лв. непредвидени задължения и ще дава 5 години по 200 млн. лв. за 2 фрегати. Той изтъкна, че 50% от инвалидните пенсии са фалшиви. "Цели цигански гета боледуват от една и съща болест", заяви Симеонов. Според него към 12.00 ч. днес правителството е било готово. Владислав Горанов, който според Симеонов е "изключителен професионалист", обаче е бил инструктуран от премиера да не приема условията за пенсиите. Според Симеонов Борисов не е трябвало да бъде в Хитрино, докато са се водили преговорите за нов кабинет. Той изтъкна, че и днес Борисов е отсъствал от преговорите и дори не е бил в София. "В 10 ч. си грабна чукалата и отиде в Смолян да реже ленти. Ако един министър-председател мислеше отговорно за държавата, не би постъпил по този начин", заяви Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 5 Отговор
    Циганин патриот, гледам и не вярвам на ушите си .
  • 2 Мършата

    4 6 Отговор
    ПП ГЕРБ, освен на Реформаторския блок, на никоя друга партия не може да има доверие! За ДПС, БСП въобще няма да говоря, въпреки че имам известни сексуални позиви към Курнелия. ПФ имащи големи необосновани претенции, особено ме възмощават имайки предвид предателските им действия по отношение на ПП ГЕРБ. Болен Пидеров, който най-нагло предаде мечтата на милиони българи СДС, след това предаде и ГЕРБ, защото ГЕРБ имаше глупостта да го коалира. Валери Свинеонов, който предаде АТАКА, да си направи своята партийка, също има склонност към предателство и при това голямо. Добре, че ГЕРБ този път не се подведоха!
  • 3 матейко

    3 2 Отговор
    До ГОСТ и МЪРШАТА Вие двамата прочетохте ли какво казва Симеонов Всичко ебило договорено на ПОЖАРНИКАРЯ не е съгласен защото той смята че е единствен Може ли в такъв критечин ден той да реже ленти и да дрънка глупости в ѝсмолян Изключ„ително безотговорен ТИП
  • 4 Гого

    2 3 Отговор
    Валери Симеонов изобщо не е китка , но сравнение с Бойко е истинско ангелче! Няма партия няма политик на , който да се има доверие . За бежанец дават 1000 лв , а на българина работил 40 г не им се дава 300 лв това не е ли гавра с Българина? Намират пари за държавна субсидия , за заплати , нови коли , евтина храна за тях , но щом стане въпрос за народа пари няма! Бойко има държавата , като бащиния прави каквото си иска и никой не смее да му се обади. Разсърди се ,че не избраха техния кандидат и сега ще наказва народа както му падне! Сам си даде оставката не иска да управлява , но не дава и на другите тласка държавата към избори мислейки , че ще бъде избран единодушно. Само че забравя за поговорката ,,каквото посееш това жънеш,, парите за пенсиите ще ги вложи в предсрочните избори!Българи стягайте се за избори и се молете този път Бойко да не спечели защото при трети мандат пенсии изобщо няма да има! Ще има глад и разкошна мизерия. Бог да ни е на помощ!!
  • 5 onq s konq

    2 2 Отговор
    Не може В.Симеонов с един файтон избиратели да държи сметка на лидера на НАЙ-ГОЛЯМАТА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ.Не може и да твърди че "един парламент имал стабилно мнозинство",след като ТОЧНО ЗАРАДИ ЛИПСА НА ТАКОВА ББ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА.Естествено че ако ГЕРБ се съобразяваха с всички абсурдни искания и предложения на патриоти и реформатори мнозинство ще има,но нямаше да управлява при това положение ГЕРБ и хазната нямаше да е пълна както в момента.Режел лентички ББ...АМИ ЩЕ РЕЖЕ,СЛЕД КАТО ЗАСЛУГАТА ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПА ЗА СТРОЕЖ НА СЪОТВЕТНИТЕ ОБЕКТИ Е ЛИЧНО НЕГОВА!Сега остава да си представим какви парични суми би отпуснала Европа за българската икономика на ПФ или БСП,ако те бяха на власт!Както и да е,след няколко месеца плявата ще се отсее от зърното
  • 6 Глигана

    1 0 Отговор
    Валери за пенсиите е прав. Пари има достатъчно, ако нямат, както се опитват да твърдят алчните депутати, тогава да се редуцират тяхните заплати в съотношение 1:3, 1:4 спрямо най ниската пенсия и тогава ще бъдем съгласни с това твърдение. Те немогат да осигурят на една голяма част от гражданите пари за да преминат прага на бедност, но си позволяват заплати и субсидии като чиновниците в най развитите страни.
    Бойко ги е оставил да харчат като изоглавени, точно заради това ще му бъде показан червения картон.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове