1 011 2

Реформаторският блок върна мандата

Реформаторският блок върна мандата
Стефанаки Йоанис

Реформаторският блок върна мандата за съставяне на кабинет.

Това става седмица след като го получиха. По този начин приключи и третият опит за съставяне на кабинет в 43-ия парламент.

На ход е президентът Росен Плевнелиев за съставяне на служебен кабинет. След встъпването в длъжност на Румен Радев като държавен глава се очаква да се определи и дата за предсрочните избори.

Въпреки положените усилия ние не успяхме да постигнем съгласие за премиер и беше коректно да върнем мандата, заяви Румен Христов.

"Съжалявам, че тези усилия не доведоха до резултат, отиваме на предсрочни избори", каза президентът.

Пред държавния глава сега има 3 варианта. Първият – да назначи служебен кабинет за трети път в своя мандат. Вторият е да бави нещата и да остави правителството в оставка до 22 януари, а третият - правителството в оставка да бъде преназначено като служебно правителство.

Самият Плевнелиев подчерта, че на този етап не е обсъждал имена за бъдещ служебен премиер. "В президентството дадох път на много млади хора, компетентни, умни, знаещи. Но всякакво спрягане на имена в момента е извадено от контекста и не е актуално на този момент. Аз никого не съм канил", подчерта Плевнелиев преди няколко дни в интервю за Дарик радио.

След връщането на мандата топката ще е изцяло в ръцете на президента Росен Плевнелиев, който ще трябва да реши дали да назначи служебен кабинет, който по всяка вероятност ще управлява страната по-малко от месец - до 22 януари 2017 година.

Президентът посочи, че ще направи изявление за стъпките, които предстоят.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бббббб
  Отговор
  1 09:54  21.12.16
  Циркаджии!
 • се е дс
  Отговор
  2 10:06  21.12.16
  Лошо, не могат да се разберат, кой, колко ще открадне. Добре, че идва времето на мажоритарните избори за да питат суверена. Сутиена ще им каже най-добре и така ще има единокрадция.

Напиши коментар:


Публикувай