1 145 0

Обвиниха рецидивист, опитал се да изтегли 112 000 лв. от банка

Калина Петрова

На 21.12.2016 г., Софийската районна прокуратура привлече като обвиняем Цонко Петров, който един ден по-рано – на 20.12.2016 г., в клон на „Райфайзен банк“ в столицата, се е опитал да изтегли сумата от 112 000 лв. от чужда сметка, без да има за това съответно правно основание, като е представил пред служител на банковия клон платежни документи, в които били отразени неверни обстоятелства. Поради възникналите съмнения относно достоверността на представените от Петров документи, служителите на банката незабавно сигнализирали за случая на органите на МВР, които при пристигането си на място задържали извършителя, след което установили неговата самоличност, а по случая било образувано досъдебно производство.

В хода на производството е установено, че Петров е многократно осъждан, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление опит за измама в големи размери, при което извършителят се е представил за длъжностно лице, както и за документно престъпление.

Предвид многобройните предходни осъждания на Петров, прокуратурата е разпоредила задържане на обвиняемия до 23.12.2016 г., когато той ще бъде конвоиран в сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искане за неговото по-нататъшно задържане под стража.

София / България


Напиши коментар:


Публикувай