795 3

Борисов: На пост докато ни сменят

Моралът е по-важен

Борисов: На пост докато ни сменят
Калина Петрова

Премиерът Бойко Борисов призова министрите в създалата се ситуация да продължат да работят без отпускане и да изпълняват отговорностите си така, както са го правили и досега.

„Отчитайки волята на хората на президентските избори, ние подадохме оставка. Участието ни в преговори за съставяне на правителство в този парламент беше именно, за да се съобразим с желанието им да има нов Изборен кодекс”, каза той в края на днешното правителствено заседание. „В сегашната ситуация аз искам да ви призова, в зависимост от решението на новоизбрания президент Радев и предложението, което му е отправено, да останете на местата си и да работите така, както работите всеки ден. Ще го кажа по военному, което сега е модерно: на пост, докато ни сменят. Всеки караул, всеки часови стои докато го сменят. Никакво отпускане! Може да е утре, може да е вдруги ден, може да е на 20 януари – когато ни сменят. Дотогава всеки изпълнява ангажиментите си!”, обърна се той към министрите и подчерта, че има по-важни неща от властта и това е моралът.

Борисов препоръча да бъдат спрени обществените поръчки, освен ако са неизбежни, но в тези случаи те да бъдат консултирани с администрацията на новоизбрания президент. Позицията на премиера е, че и номинацията за началник на отбраната трябва да бъде избор на новия върховен главнокомандващ.

София / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • баси героите
  Отговор
  1 17:29  21.12.16
  "Участието ни в преговори за съставяне на правителство в този парламент беше именно, за да се съобразим с желанието им да има нов Изборен кодекс” Колко нагло и какво направихте за да има промяна в избирателния процес, след като над 2,5 мил казаха ДА на мажоритарна ситема. Айде сега не ни се изкарвай герой на пост, защото точно ти създаде този политически хаос ! Ама постой си още малко и гледай всичко да заметеш, защото повече едвали ще видиш тоя пост, а и какъвто и да е друг !!!
 • Истината
  Отговор
  2 17:34  21.12.16
  За какъв морал говориш, след като умишлено с Плевнелиев пропиляхте толкова време с връчването на мандатите. Кого устройва това? ЕДИНСТВЕНО ТЕБ!
 • Гого
  Отговор
  3 19:48  21.12.16
  Поредната излагация на бойко! Часовите стоят до като ги сменят ,а ти какво направи? В двата мандата, които ти даде народа избяга по най долния начин от пост , и не само избяга ами влечеш цялата твоя свита след себе си.Имало по важни неща от властта и това било морала! Вижте само ,кой говори за морал. Ало бойко ти защо претендираш за избори да печелиш морал или власт? Какъв моралист бил , от морална гледна точка избяга от управлението по същата причина не позволи да се вдигнат пенсиите ,абе големи моралисти са тия ,,хора,,направо ме разплакват! Ще работят както всеки ден оле мале!!!

Напиши коментар:


Публикувай