873 11

Сакскобургготски: Да не забравяме Хитрино

Сакскобургготски: Да не забравяме Хитрино
Стефанаки Йоанис

Да не превръщаме трагедията на хората в с. Хитрино в медийна сензация. Това казва в изявление Симеон Сакскобургготски във връзка с взрива в селото.

Тези дни всички ние съпреживяхме трагедията на хората от с. Хитрино. Причинените материални щети са огромни, но истински непрежалими са човешките жертви на този жесток инцидент. Надявам се, споменът за тях да не избледнее като поредната сензация на деня, която ни разтриса, но бързо е изместена от следващата потресаваща новина, се посочва в изявлението.

В такива трагични моменти е много важно да проявим солидарност и то не само за момента, а с конкретни последващи действия с дълготраен ефект. Искрено се възхищавам на хората, които са се впуснали да помогнат на пострадалите, за проявената добрина, за смелостта. Пример, за прословутата българска добрина, която винаги е съществувала, въпреки опитите на някои сили, без значение от религиозната или етническа принадлежност. Преди всичко, ние всички сме хора, се казва в позицията на Симеон Сакскобургготски.

Допълва се, че именно в памет на жертвите е повече от важно да анализираме причината за трагедията, за да не допуснем бъдещи такива инциденти.

С общи усилия и чувство на съпричастност да си поставим за цел да помогнем на хората да се върнат към нормалния им начин на живот час по-скоро и да не забравяме страданието им, „затрупано“ от поредните сензационни новини – от Турция, Германия или вътрешни, препоръчва Симеон Сакскобургготски.

В този смисъл искам да изтъкна и горещо да приветствам инициативата на Българския червен кръст да започне Национална кампания за набиране на финансови средства в подкрепа на пострадалите. Но те ще имат нужда от много повече от финансова подкрепа. Трябва да получат справедливостта, която очакват. Задължително трябва и морална подкрепа, било то само с окуражителен жест или дума. Тези изстрадали сънародници имат нужда от много повече от типичното гръмко обществено внимание…, заключава изявлението на Симеон Сакскобургготски.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мумията се завръща
  Отговор
  1 10:28  23.12.16
  Лелуееее, мумията пак се появи, да не го готвят пак за изборите!? Или е дошъл пак да ни оправя, или е дошъл да си върне още някой друг имот, който не е бил негов. Ако спечели БСП със сигурност ще спечели много дела стария хитрец, точи зъби стария вампир, да пие кръв сиромашка.
 • туту
  Отговор
  2 10:43  23.12.16
  Малко сътресения във власта и тоя пак се опитват да го прокарат.Не знаят ли,че още ни търне отзад ,дето ни оправя 800 плюс дни.
 • hfij
  Отговор
  3 10:48  23.12.16
  Софиянски и Царя появът ли се..................................................................................................................................................................................
 • ЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ
  Отговор
  4 10:51  23.12.16
  НИЕ И ТЕБЕ НЕ МОЖЕМ ДА ЗАБРАВИМ НЕКЪДЪРНИКО КРАДЛИВО .......... ОКРАДЕ БЪЛГАРИЯ КАТО ВСИЧКИ НЕКЪДЪРНИ ДО СЕГА

 • Бай село
  Отговор
  5 11:37  23.12.16
  Туту не се плаши няма как царя да дойде на власт, тия хиени са окупирали всичко от всякъде и няма да му дадат никакъв шанс! Той каквото можа оправи и си остави сигурен заместник , нали Бойко след като излезе от БКП стана член на неговото сдружение , пък и доста добре ни оправя човека , ако вземи трети мандат ще ни довърши нацяло!
 • Гоуст
  Отговор
  6 11:46  23.12.16
  Тоз цар така ни Оправи "О"-то, че още ни държи влага
 • гост
  Отговор
  7 12:35  23.12.16
  Този старец жив ли е?
 • Иван
  Отговор
  8 14:33  23.12.16
  Старите комуняги му спестиха куршума , да видим новите дали ще направят тази грешка .
 • Въпрос
  Отговор
  9 17:20  23.12.16
  Всичко ок, обаче се чудя какви българи се изкарват заселниците в Хитрино? Там само на турски си говорят, а дори и имената им са си останали турски...за какво българско говорим там, освен че само териториално е останало по карта?
 • Бат Ваню
  Отговор
  10 18:47  23.12.16
  Тука на умрело куче нож вадите.... ха ха ха......
 • Васичка Атанасова
  Отговор
  11 02:59  31.12.16
  ТОЗИ ЛУДИЯ ЩО НЕ СИ ГЛЕДА КОМАРА И ДЕМЕНЦИЯТА ЧЕ И МЕКА КИТКА

Напиши коментар:


Публикувай