960 8

Христо Бисеров се връща в ДПС след оправдателната присъда

Христо Бисеров се връща в ДПС след оправдателната присъда
Калина Петрова

Христо Бисеров се връща в ДПС след оправдателната присъда, стана ясно от официална позиция на партията. Ето и пълният текст на позицията:

"По повод решение на Върховния касационен съд от 20 декември 2016 г., с което окончателно беше потвърдена изцяло оправдателната присъда на нашия колега Христо Бисеров, приемайки с доверие акта на Българския съд, Движение за права и свободи и Парламентарната група на партията заявяваме следното:

Преди три години заехме позиция, с която целяхме да спомогнем казусът да се решава единствено в рамките на съдебната система и в полето на правото. В тази посока положителна роля изигра и оттеглянето на колегата от заеманите от него политически позиции.

И тогава, и сега сме дълбоко убедени, че постъпихме правилно и че това е верният модел на политическо поведение в една правова държава. Намирането и съблюдаването на точната граница между партийната и политическата дейност от една страна и независимостта на съдебните органи от друга, е важен гарант за справедливо правораздаване на базата единствено и само на закона.

За съжаление това наше разбиране не беше споделено от всички. Определени политически и сродни на тях среди положиха завидни усилия да политизират казуса и да го превърнат в оръжие срещу партията ни. Днес за пореден път става ясно, че такова поведение винаги се обръща срещу своите автори и изпълнители.

Не очакваме някой да се извини за изречените думи и за извършените действия. Надяваме се единствено да бъде оценено нашето последователно и принципно поведение.

Начинът, по който завърши това съдебно дело, ни дава пълно основание да възстановим изцяло членствените права на колегата Бисеров в редиците на ДПС."

София / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хахо
  Отговор
  1 17:44  23.12.16
  Айде честита баня!Ашколсун!
 • Реалист
  Отговор
  2 17:46  23.12.16
  От това по-добро доказателство че съдът е управляем от такива като Бисеров и Доган, здраве му кажи. Не съдебна реформа, съдебен произвол над обикновенните българи е това. Ако мен ме хванат с толкова пари необявени никъде ще ме държат в панделата докато ги приберат. А "сивия кардинал" понеже е скътал доста "новинки" за политици и съдии е отново на свобода... Да ви е честит българи... Поне за мен той ще е винаги "оня който предаде българското..."
 • Камагра
  Отговор
  3 20:21  23.12.16
  БИСЕРЪТ ! Да ни е честит !
 • гост
  Отговор
  4 20:23  23.12.16
  Само при изключително тъп народ могат да се случат такива неща .
 • гост
  Отговор
  5 22:45  23.12.16
  Язък,аз очаквах да се случи друго...... Закона е над всичко докато не заиграе парата........
 • бисерчета сълзички
  Отговор
  6 23:15  23.12.16
  Тоя колко има да наваксва сега много време пропусна, а както знаем времето е пари. Поне сега знае категорично схемата по която няма да го осъдят и смятайте за какво, ще иде реч???? Така е човека има движение на пари, права и свободи ! И що се оплакваме от политиците ни ми то за толкова години ни един осъден няма, всички чисти,, чисти, като сълзи, а ние недоволни !?
 • Пито платено
  Отговор
  7 08:33  24.12.16
  Няма такава държава.... Жалко за децата ни!
 • Карадайъ
  Отговор
  8 19:58  24.12.16
  Пази, Боже!!!!!!!! Евала, безпристрастен съдебен процес!!

Напиши коментар:


Публикувай