1 126 4

1000 неграмотни шофьори наказани с изпит от КАТ

Стефанаки Йоанис

Близо 1000 неграмотни шофьори са били наказани от КАТ да се явят на проверовъчен изпит през 2016 г, научил е в. "Телеграф" от шефа на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски.

Катаджиите спипали в грубо нарушение водачи, които признали, че са ги извършили "от незнание". Станало ясно, че тези водачи нямат никакво понятие от Закона за движение по пътищата.

Предполага се, че става въпрос за купени свидетелства за правоуправление. Други 224-ма пък не отговаряли на медицинските изисквания.

Общо на 238 466 водачи им е била наложена принудителна административна мярка "лишаване от правоуправление" тази година. 15300 от шофьорите са били пияни, а 1128 свършили точките в контролните талони заради множество пътни гафове.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Димитър Борисов
  Отговор
  1 02:57  28.12.16
  Неграмотните шофьори може да са с фалшиви дипломи. Заради такива не спира войната по пътищата.
 • гощо
  Отговор
  2 07:02  28.12.16
  За да говорим за война на пътя трябва да има път!!! А пътища няма!!!!! Така,че за друга война говорим!!!!!! И крайно време е да се поговори за онези мумйй по пътищата които се влачат като баби!!! Налага се да ги изпреварва човек в странни ситуацйй!!!!! Трябва да има минимална скорост за някой отсечки и такива сополи дето се влачат да бъдат глобени и отстранени от пътя!!! Всичко това съм виждал с очите си извън БГ!!!!!

  Коментиран от #3

 • mediator37
  Отговор
  3 07:28  28.12.16

  До коментар #2 от "гощо":

  И аз това казвам, ама няма кой да ме чуе. Лентата за изпреварване- лентата на живота.
 • Колю
  Отговор
  4 20:08  03.12.17
  Къде ги виждате тези ленти ? Тези дни се наложи да покарам доста в района Суворово ,Девня , към Долни чифлик и Старо оряхово. От последното ходих до Цонево . Ходих и до Аврен . Ми то една четка боя няма и в дъжд не се вижда на кой свят си пък да не говорим за мъгла. Част от пътя е в ремонти и сложен черен нов асвалт. Щели да го довършват другата година. Нищо няма ни в средата ,ни към канавките ,храстите и дърветата. За Аврен от Синдел- Завои с голям наклон в гора и клони стърчащи на пътя. Ще влязат в прозореца. А ако идва някой на среща вечер или в мъгла. За дупки и подскоци тип бобслей на които да се кефиш ако не ти изпадат пломбите препоръчвам участъка Синдел -Дъбравино. Голям кеф и адреналин. Да не забравите Винетка защото на всякъде от село до село си има знаци. Те поне стоят.

Напиши коментар:


Публикувай