Last news in Fakti

28 Декември, 2016 18:13 2 958 21

Радев: Необходимо е сътрудничество между НАТО и Русия

  • румен радев-
  • нато-
  • русия

Той заявява, че никога не е бил в Москва

„България винаги ще работи само с партньорите си от ЕС и НАТО.“ Това заявява новият български президент Румен Радев в интервю пред „Financial Times”.

От изданието коментират, че така той се опитва да разсее притесненията, че е твърде близък до Кремъл.

„Искам България да бъде истински член на НАТО с истински възможности. Тя трябва да е лоялен и предсказуем партньор“, заявява Радев.

Той подчертава, че никога дори не е посещавал Москва.

„Мисля, че сме изправени пред еднакви заплахи – тероризъм и фундаментализъм. Заради това е необходимо сътрудничество между НАТО и Русия. Ако работим за един по-добър диалог и намалим конфронтацията, можем ефективно да се справим с тези глобални заплахи. България ще си остане про-европейска. Ние обаче не харесваме Европа на две скорости“, заявява Радев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сербез путин

    7 17 Отговор
    Тая руска лопата какво се изказва ,като никой за нищо не го пита?
  • 2 antimediator

    6 17 Отговор
    Най накрая изплю камъчето члена на Компартията!
  • 3 Реалист

    6 16 Отговор
    Матрьошката на РОвч и Курнелия се обади. С тая характеристика на матрьошка на ушанките, първото му официално посещение ще е в Москва и после в Северна Корея да му покажат работещ модел за България. "Даже не бил ходил в Москва" - подготвяш ни, нали, къде ще отидеш за инструкции.
  • 4 не пезидент а мухльо

    16 4 Отговор
    Ти си президент на България а не на НАТО и Русия !!! Така че се занимавай с българските работи и не се бутай между шамарите!!!
  • 5 VWandMercedes

    6 6 Отговор
    Мдаааа, изглежда и този път няма да случим на президент.То не, че сме случвали на премиери, но при президентите е трагедия.
    От всички досегашни (разбирай президенти) "жабата" беше безспорно най-противен.
  • 6 Путко Мафани

    10 2 Отговор
    За тези, които тук се изказват като Русофоби, ще цитирам Др Николай Михайлов - един от основателите на дясното пространство.

    Дефиниция на български либерал, западник и русофоб:

    - Това е всеки, готов да се снима между Хилъри и Тръмп и да изглежда поласкан. И обратно: всеки, който отказва да се снима или не изглежда поласкан, е „путинист”.
    Това се нарича логодрама: - Себеразбиране чрез етюд на въображението, от който се придобива самопознание на идиот или на осмислен.

    Без Путин българската десница е немислима. Без Путин десните са нищо. - Нула!

    А с него са всичко! - С него са ловци на покемони.
  • 7 От твоите уста в НАТОвски уши!

    5 6 Отговор
    Кой те бута че се клатиш? Ти си беззвучна съгласна и като Президент и като държава, слаба крава дето и мляко не дава. Президента слуша и утвърждава решението взето от НС а кое как по-нататък става е грижа на МС. Премиера е този дето определя посоката на вятъра! А и не на последно място - имаме ли стабилни финанси. В случая, който дава парите -ЕС то тогава -ЕС определя посоката на движение! Румбата е невинен, той толкоз може, като табелата над пианиста - не стреляйте по пианиста, той толкоз умее! Колкото бе авиатор, колко бе и командващ, толкоз ще е и президент. Руски ? Не определено - НЕ! Та нали от там от ЕС на ранят!
  • 8 onq s konq

    4 19 Отговор
    Значи не е на работа когато трябва да се назначава служебво правителство тоя Радев,но иначе охотно дава интервюта и прави изявления?!Еееей маймуни с червени дупета,не е необходимо да се катерите по дърветата за да ви ги видим-НИЕ СИ ВИ ГИ ЗНАЕМ!

    Коментиран от #9, #17

  • 9 Да го тура на Катъра

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    кон пак се изходи там където спи...
    - От позицията на какъв Радев трябва да вземе подобно решение?
    - Какъв е Радев в момента?

    Коментиран от #12

  • 10 Румбата е Троянският кон на БСПто!

    5 10 Отговор
    БСП знае че народа е 80% проруски настроен-русофилски и хоп пробута пластмасовата "блесна" на въдицата и народа - КЛЪВНА. Народа хвана - Ядеца а БСПто президент мандатеца. А сега да ви е честита новата прее.ушка, наричали го уж "братушка". Камуфлаж чиста проба , втори Бойко.
  • 11 Истината

    13 6 Отговор
    Ей сороси, каква е тази бурна активност сред вас? И вие като президента:- Колкото повече наближава края на папането,толкова повече озлобявате! Защо ли?
  • 12 onq s konq

    6 14 Отговор

    До коментар #9 от "Да го тура на Катъра":

    Обясних ти на български 1,2,3 пъти че си ми мн неблагонадежден и няма се хабя с тебе,ти продължаваш да ми се лепиш като дъвка на обувката.Циба бе несретник...егати навлека безочлив...Тъй ли са ви възпитали Ленин,Сталин,Кастро,Мао и бай Тошо преживе?Повтарям ти ...на комсомолско разстояние,ако ме разбираш!

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Да го тура на Катъра

    16 1 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Не отговори на въпроса бе Кобилкин!
    -От позицията на какъв Радев, да избира правителство?
  • 14 на коня под опашката

    11 2 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    ПрЕживе или прИживе искаше да напишеш? Защото прЕживни животни са елени, овце, кози и дори говедата! А ти прИживе никога няма да се ограмотиш!
  • 15 додо

    4 4 Отговор
    Не лесно да си се навел в една посока и внезапно вятърът да задуха от обратната страна!Сори сороси! Не лесно да си хамелеон!
  • 16 Мършата

    1 4 Отговор
    Русофилчетата да се успокоят! Прочетете внимателно какво пише "от ЕС и НАТО", а не "ЕС и НАТО". Какво значи това? Това означава, че ще работи само в отношение към страните, които счита за партньори, а не в смисъл ЕС като цяло
  • 17 Червенков

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Служебно правителство се назначава от президента на РБ ,а интервю може да дава всеки български гражданин . Често пъти,обаче интервюта дават и много магарета. Ти трябва да го знаеш ! Нали сте от едно семейство - домашни нечифтокопитни ?
  • 18 Мършата

    2 5 Отговор
    Курнелия която за разлика от лидерите в предателския фронт, не е предателка винаги си е била комунстка ( всеки път като пиша нещо комуняшко ходя да си мия ръцете ), и то люта! Не отдавна брутално изрита под пояса Миков, Стоилов и прочие болни комуняшки неврози от Изпълнителното бюро на комуняшкия кенеф, та Румене, очаквай неочакваното или по-добре май ти беше по-добре да си фърчиш на МиГ-29, президент да си е скучно, но отговорно, това е работа за Цецка Цачева или за Сашо Томов, който колко много постигна, и издигна на небивали висоти отбора като президент на ЦСКА

    Коментиран от #21

  • 19 Спиро

    2 4 Отговор
    И тоя паляк акъл взе да дава...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 новият президент

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Мършата":

    Малииии, стига ми само да прочета че си фен на леля Цецка и Лупи за да си ми напълно ясен. Абе той новия президент още не е встъпил в длъжност вие се скъсахте да го оплювате, чакайте малко, рано е още, има време, нека първо да го видим какво ще направи. Със сигурност ще е по-добър президент от сегашния, както и със сигурност ще се опита да затопли отношенията с Русия, от което трябва само да се радваме. Кой мислите ще ни помогне ако тука навлязат и останат тълпи мюсюлманска сган, ЕС искат да ни ги пратят и да станем баш гетото на Европа, на САЩ изобщо не им пука за нас и ще ни изтъргуват както им е удобно, Турция ще потрива доволно ръце, а вие ще роните крокодилски сълзи като ви прекарат на улицата разни тъмни брадати субекти и се изредят да ви "ощастливяват" и вас и жените ви, и децата ви, щото ако още не сте разбрали България тва я чака, ограбена и продадена от управляващите си и завърлена на бунището от "великите" сили. А тогава кво ше правите ви питам(освен редовното мазане с вазелин, което е ясно)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове