3 590 0

Сняг вали в 6 области на страната

Временно ограничение на движението на тежкотоварни автомобили по магистрала "Хемус" между София и Ябланица

Анатоли Стайков

Сняг вали в 6 области на страната, в повечето от тях снеговалежът е слаб, няма усложнения в обстановката, предаде БНР.

Сняг вали в Западна и Северна България – в областите София, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново.

Всички пътища са добре почистени и проходими при зимни условия, информират от агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Днес температурите се повишават, което ще ускори снеготопенето и следобед пътищата отново ще се обработват.

До 5 ч. тази сутрин беше ограничено движението на товарни автомобили над 12 т по АМ „Хемус“ в участъка София – Ябланица, за да се почисти автомагистралата.

Отстранен беше тежкотоварният автомобил, който аварира на виадукт „Бебреш“. До края на деня ще бъде възстановени и мантинелите, пострадали при инцидента.

Снежната покривка в Ловешко по пътя София - Варна е достигнала 20 см. Обилният снеговалеж в областта снощи остави без ток много села в общините Априлци, Троян и Угърчин, както и общинските центрове Априлци и Троян. Затворени за движение са Троянският проход и пътят Шипково-Рибарица.

Поради гъста мъгла е ограничено движението през прохода "Шипка", съобщиха от агенцията "Пътна инфраструктура".

Временно се затваря движението и по пътя "I-5" от с. Хаджидимитрово до началото на прохода "Шипка".

Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание по обходен маршрут през прохода "Република".

Синоптиците предупреждават днес за силен вятър в област Сливен, където е издаден предупредителен оранжев код. В 13 области е в сила жълт код за опасни явления. Силен до бурен вятър се очаква в Югозападна, Югоизточна и Североизточна България.

20 см е снежната покривка на Рожен. През изминалата нощ в Смолянска област на места валеше слаб снеговалеж на други обилен.

По данни на Областното пътно управление в различните части на региона снегът е от 1 см до 20 см.

Въведени са временни ограничения за движение на товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета през прохода Рожен, по пътя Девин - Михалково и Батак - Доспат.

Всички пътища са почистени и обработени, уверяват от пътното в Смолян. В града снегът е около 2 см. Температурите в областта са от минус 12 до минус 1.

Заради продължаващия силен вятър по някои пътища в община Антоново започват да се образуват снегонавявания. В момента всички пътища в област Търговище са отворени за движение, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище.

От сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР призовават водачите да предприемат пътуване на територията на община Антоново само с технически изправни и подготвени за зимни условия автомобили, да шофират с повишено внимание и да съобразяват управлението на МПС с особеностите на зимната обстановка и с релефа на местността.

Няма усложнения в движението на градския транспорт в София, заради падналия сняг, информираха от Столична община. Най-много сняг е натрупал в районите Подуене, Панчарево и Витоша.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай