Last news in Fakti

29 Декември, 2016 10:14 2 577 22

Американски компании са посредници за българските оръжия в Сирия

  • алепо

Държавата знае, че наши оръжия отиват в Сирия, смята Мохд Абуаси

"Българската държава знаеше много добре, че наши оръжия отиват в Сирия посредством трети страни". Това заяви за "Здравей, България" по Нова телевизия д-р Мохд Абуаси от Центъра за близкоизточни изследвания.

"Ролята на България трябва да се изчисти. Ние не продаваме оръжия на терористите. Продаваме ги на Саудитска Арабия, Катар и САЩ", допълни експертът.

Той посочи, че има два канала, по които българските оръжия са достигали до сирийските бойци: "В единия случай полетът е от София до Саудитска Арабия. Там разтоварват оръжията с тирове и те тръгват за Сирия през Йордания. В другия случай самолетите летят за Катар, но не стигат дотам, а кацат в Турция и оттам се товарят на тирове за Сирия".

По думите му, като краен потребител в документите фигурират Саудитска Арабия, Катар и Съединените щати, а посредниците са американски компании.

"Две трети от тези оръжия се изпращат до Фронт "Ан Нусра", а останалите отиват за по-малките групировки. От Сирийската свободна армия заявиха, че те са само пощенска кутия", поясни Абуаси.

"Eдната фирма е свързана с ЦРУ, а другата работи с Пентагона", посочи той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦРУ

    19 0 Отговор
    добър ден
  • 2 Хасан

    2 2 Отговор
    Гледайте филма WARDOGS.. Ама българите там са на мястото на ония албанци..

    Коментиран от #4

  • 3 джархед

    11 14 Отговор
    Ами по принцип оръжията се продават там, където има конфликт и оръжията се използват за убиване, дали ще си купят оръжията от американците, руснаците или французите, какво значение има?????
    Доктора да си гледа работата и да не се прави на дръж ми шапката и да вменява някаква виновност в бизнес, който си е по принцип антихуманен.
    Руснаците тъпчат с оръжия изрода Асад, който също ги използва за трепане, на каквото свари и където свари, за тези оръжия що не дрънка!?
    Дошла някаква арабеска и започва да дава акъл и да критикува българската икономика!
    Нали от печалбите парите отиват в бюджета, за да храним после маймуните от близкия изток и другите джагали на хранилка от бюджета.
    Чаршафите са изключително нагли парчета, няма други такива, като тях.
  • 4 джархед

    15 7 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Хасанчо, много филми гледаш пич. Българите нямат нищо общо с филми и с албанци.
    България произвежда много качествено оръжие, бизнеса е напълно легален, конкурентни сме на пазара, а разни шушляци искат да смачкат производството.
  • 5 Патето Яки

    12 3 Отговор
    Разбра се че тези които уж щяха да преследват наказват и спират финансовите потоци за ИД същите поръчват, финансират и плащат пушкалата и пиратките.
    Интересно е кой плаща заплатите на брадатите едва ли се бият заради девиците, добре че не печатаме и зелените пачки.

    Публикувано във факти.бг: краен потребител в документите фигурират Саудитска Арабия, Катар и Съединените щати, а посредниците са американски компании......

    Коментиран от #8

  • 6 джархед

    11 8 Отговор
    България е в НАТО и е съюзник на Съединените Щати!!!!!!!!!
    Напълно нормално е износа ни да се извършва с американски фирми посредници и всичко е напълно законно.
    Който твърди обратното е предател на българските интереси.
    Който иска да живее в Русия, обича Путин, прав му път, може да хваща пътя и да отива да живее там, никой няма да го спре, няма визи, няма пречки.
    Тука е България и българските интереси са на първо място и така трябва да бъде, ако искаме да сме държава и да имаме икономика!
  • 7 Някой

    14 3 Отговор
    А Дойче Веле ,какво каза по въпроса ?Ще напишат ли сега едно опровержение. по повод простотиите дето писаха преди няколко дни как идил сами си правили оръжието.Явно не им изнася да посочат,че техните дружки са виновни.По лесно е да се пишат манипулативни статии.
  • 8 джархед

    17 9 Отговор

    До коментар #5 от "Патето Яки":

    Не е ли по интересно, колко български семейства се прехранват от бизнеса с оръжие?
    Не е ли по интересно, колко пари отиват в бюджета и от там се отпускат средства да те лекуват в болниците, да има пари за полицията и другите институции, за общините?????
    Аахааа, тебе те интересува повече, кой плаща заплатите на брадатите джагали!!!!!
    Евала батенце, ама много си интелъгентен. :)
    Българина е особена порода, уникат!
    Я кажи каква е разликата между Асад, който трепи хора с руско оръжие и ИДИЛ?????
    Никаква пич, всичко е въпрос на интереси, а да се атакуват нашите интереси е форма на предателство!

    Коментиран от #9, #21, #22

  • 9 да го кажем направо

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "джархед":

    Е до там ли я докарахме-да успеем да прехранваме семействата си,продаваме оръжия на главорези-които са готови и нашите кратуни да резнат...това ли е просперитета на европейските ценности....Ето тук е ключа...

    Коментиран от #10

  • 10 джархед

    6 5 Отговор

    До коментар #9 от "да го кажем направо":

    Ами така е устроен Света пич, необходимо зло. Както няма черно и бяло, така и няма добри и лоши, има само интереси и бизнес, казала го е Маргарет Тачър "В политиката няма приятели, има само интереси." димек пари.
    Руските оръжия по готини ли са, когато Асад ги използва да избива опозицията и мирните граждани, които не са съгласни с режима му?
    И Путин и САЩ продават оръжие на главорези, така, че да ни се чете МОРАЛ е доста наивно и лекомислено.
    Какви ценности търсиш в една война???? Има ли хуманна война? Отговора го знаем и истината е, че няма война без оръжия и убийства! Всички убиват, всички го правят, с тази разлика, че винаги гледат да придадат някакъв морален контекст, както кръстоносните походи едно време, в името на Христос!
    Когато се придаде някакъв ценностен изглед на дадена война се гради имидж, а войната се превръща в "добро дело".
    "Героите" руснаци, които спасяват горките невинни граждани от ИДИЛ, винаги трябва да има някаква лъскава опаковка, емблема, за да се оправдаят жертвите. Всъщност Асад плаща на руснаците, за да си отърве кожата.
    Кой е по големия изверг, режима на Асад или ИДИЛ?
    Във войната няма морал, а стигне ли се до война, правилото е винаги в ръцете на по-силния.

    Коментиран от #11

  • 11 ььььььььь

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "джархед":

    Абе принципно си прав-ама защо тогава целият"цивилизован свят" пищи на умряло срещу руснаците--нали и те правят същото....Защо тогава е това лицемерие та чак и оня Чехльо се пеняви за някакви си ценности?...?-въпросът ми е риторичен....Тогава просто трябва да се спре това безумие и пропаганда-тия са просто удасни-а ние сме бели и пухкави....Тук явно въпроса отива кой е най-по-по..гадният и прави злини по света---ама тук няма спор-това са САЩ ....62 войни за 90 години...

    Коментиран от #12

  • 12 джархед

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "ььььььььь":

    ББи батенце, айде вече да излезем от призмата на идеализма и всеки да се интересува от това, какво може да си позволи с една заплата!? Това е реторичен въпрос!
    Какво ти дреме на швепса, колко войни е водила САЩ?
    Хитлер е избил 6 000 000 евреи, а Сталин е избил 20 000 000 руснаци в ЛАГЕРИТЕ, прочети "Архипелаг Гулаг" на Солженицин!?
    Кой е по голям изверг? Ами на мен ми е все тая, това е само статистика.
    Мен ме интересува България да е добре и да има приходи в Бюджета, да има пари за нови пътища, за нови болници и училища, да има по високи заплати и работа за всички, не да тръсим под вола теле, да се питаме, кой е по-зъл или кой е от добрите и кои са от лошите. Тези теми винаги се експлоатират от богатите тарикати, които винаги печелят на гърба на наивните, които вярват в ценности и хуманни оръжия. Истината е, че НЯМА Дядо Коледа! :)

    Коментиран от #13, #14, #19

  • 13 Факта

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "джархед":

    Човече, повечето от години мислят като теб - парата, печалбата... Да, печалбата е чудесно нещо, но не на всяка цена и с всичко! Помисли добре - търговците на оръжие продават на терористи. Търговците печелят, компаниите печелят, терористите убиват невинни за да налагат диктатурите си. После мачканите хорица тръгват по света и объркват и нашият живот... Ние пищим срещу имигрантите, защото объркват нашият живот с техните си искания разбирания нали? А не сме ли съучастници в това те да пищят мрат и бягат? Аз дотолкова се отвратих от вандализма тук на Земята от много хора, че ако имах космически кораб щях просто да се качма и замина надалеч. Но нямам. ВПК-то продава, хубаво. Но това оръжие отива в Ан-Нусра - а те водят терор...убиват взривяват невинни хора? Нима ние не сме съучастници в това както и всеки, който ги финансира продава им оръжие обучава? Защо тогава вие пищите от душмани било мутри било терористи било паразити бюрократи? Нима не сме станали евтини слуги за парици на Злото? И казваш няма добро и зло? ИМА! Злото е да убиеш невинен човек, просто от алчност или да го ограбиш и осакатиш! Да го измамиш е зло... А да продадеш оръжие на доказани терористи над невинни не е ли съучастие в криминалистиката? Е, аз не искам да има такива войни и терористи, но ги има. Но мен никой не ме пита. Аз се овращавам от войната. Защото зная, че там добрите гинат от зверове. А не се ли въоръжават зверовете за пари и имперски интереси? Тези дето надойдоха поне една трета

    Коментиран от #15

  • 14 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "джархед":

    Какви приходи те тресат и теб? Нали военните предприятия са все пред фалит, не плащат заплати, а ако дадат такива са минималната. Държавата ги вади от фалита и им дава заеми, за да съществуват, това по документи. Парите се прибират от престъпниците-бизнесмени, които изкарват, че сектора едвам крета, а в същото време сделките се множат и милионите им пълнят джобовете. Колко струва материала за един калашник с труда, амортизацията и патента: да ме поправи някой вещ, но надали е над 100долара, а се продават за 1000долара.

    Коментиран от #16

  • 15 джархед

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Факта":

    Оръжията човече, не УБИВАТ, убиват хората. Такава е световната политика, такъв е Света, такава е човешката природа, борба за власт, за пари. Който иска да се стреля и убива, винаги ще намери, от къде да си купи оръжие.
    Фалшив е морала в световен мащаб, колкото и да проповядват ценности и морал, Великите сили са най-големите хищници, това са фактите, те за това са и велики, защото са силни.
    Производството на оръжие не е антихуманно, а неговото използване. Няма оправдана употреба на оръжие, а оръжие, което се произвежда, рано или късно се използва по предназначение, най-много оръжие произвеждат и продават САЩ и РУСИЯ, но срещу тях никой не казва нищо.
    Защо ние трябва да имаме някакви угризения на съвестта от производството на оръжие, когато другите нямат и се бият в гърдите, че са най-свободни, че са най демократични и т.н.?
    Историята винаги се пише от победителите!
  • 16 стратокастър

    4 5 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    ВМЗ Сопот тая година са на+300 % продажби и най вероятно ще ги надхвърлят /по официални данни/! Да си чул нещо да има проблем с пари и т.н. ?

    И да го кажем направо - ако ние изпуснем тая пазарна ниша ,брадатите ,чалматите.... дали ще останат без оръжие и един ден? Едва ли веднага други ще им продадът!!!

    Големия въпрос за нас не е дали са прави ,справедливи... САЩ или Русия . За нас е важно да заемаме такава позиция от която да имаме изгода - или ПАРИ!!! Звучи грубо но такива са реалностите !

    Коментиран от #17

  • 17 Бат Ваню

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "стратокастър":

    Абсалютно бате, тва е истината! Ние спазваме всичко, хората имат пари, плащат си.... ние им продаваме. Тия парици влизат у нас! Оръжието е качествено ;-)
  • 18 jambazina

    5 0 Отговор
    Не стига че терористи стрелят с нашите оръжия, ами лъвския пай от продажбата им е в друго джобче.
  • 19 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "джархед":

    Всъщност Хитлер не е избил 6 милиона евреи, а Сталин не е избил 20 милиона руснаци.......не трябва да се вярва сляпо на официалната история и пропаганда щото има предостатъчно доказателства че нещата не са такива, каквито се представят. И в двата случая цифрите са силно завишени.
  • 20 гост

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Американски компании са посредници за българските оръжия в ирия
    Държавата знае, че наши оръжия отиват в Сирия,Публикувано във факти.бг: "Eдната фирма е свързана с ЦРУ, а другата работи с Пентагона" - егати и изненадата,не може да е вярно,просто не може,та те демократизират света и се борят за мир!........
  • 21 Патето Яки

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "джархед":

    Публикувано във факти.бг: Я кажи каква е разликата..........
    Никаква пич, всичко е въпрос на интереси, а да се атакуват нашите интереси е форма на предателство!

    Много на сериозно се вземаш щом знаеш кои са нашите и вашите интереси. За обръщението пич си има стара поговорка - пич съм бил когато съм ти го н.бил на река Нил върху един крокодил.
  • 22 Патето Яки

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "джархед":

    Публикувано във факти.бг: Не е ли по интересно, колко български семейства се прехранват от бизнеса с оръжие?

    Само две чуждестранни семейства, пише ги -
    Публикувано във факти.бг: "Eдната фирма е свързана с ЦРУ, а другата работи с Пентагона"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове