1 007 1

29 декември: България в снимки

Милена Трачева

Снегът отново ни изненада, въпреки предизвестието, което даде на властите в страната в сряда следобед. След навалелия сняг през последното денонощие и усложнената пътна обстановка, причинена от снегонавявания, невнимателен водач на автомобил излезе от пътното платно край село Ясеновец, Разградска област и затъна в пряспа. Наложи се мощна техника да го извлича от снега.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) по-рано днес обявиха, че усилена работа на снегопочистващите екипи Републиканските пътища са добре почистени и са проходими при зимни условия. Над 900 машини обработваха пътищата на страната в районите със снеговалежи. В Разградска област пътищата са проходими при зимни условия, въпреки че на места по асфалтовата покривка има снегонавявания.

Повече от 10 години след началото на проекта за изграждане и реновиране на водния цикъл на Добрич, договорът за реализацията му стана факт. Днес министърът на Околната среда и водите в оставка Ивелина Василева и кметът на Добрич Йордан Йорданов подписаха договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изграждане на водния цикъл на града по Оперативна програма „Околна среда”. На церемонията присъстваха премиерът в оставка Бойко Борисов, областният управител Детелина Николова и общински съветници.

Броени дни преди настъпването на новата година председателят на Комисията за защита на потребителите /КЗП/ Димитър Маргаритов и председателят на Федерацията на потребителите в България /ФПБ/ Йовчо Топалов подписаха в КЗП меморандум за сътрудничество в областта на надзора на пазара и предоставянето на обществени услуги за защита на интересите на гражданите.

А Ямбол днес излезе на протест. Протестен митинг, организиран от неправителствената организация ДЕН беляза последната сесия на Общински съвет в града. Повишение на такса смет за ямболлии — предложение на кмета Георги Славов, нажежи дебатите в зала 109 на община Ямбол по време на последното за годината заседание на общинските ни избраници. Съгласно това предложение таксата за битови отпадъци за жилищни имоти от 2.46 промила ще се увеличи на 3.30 и от 4.04 за нежилищните имоти ще се покачи на 5.23 промила.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • баш батка
    Отговор
    1 17:49  29.12.16
    Хехе айде честити винетки на печелившите, взимайте по един багер/трактор ,че само това става за каране в БГ.

Напиши коментар:


Публикувай