383 2

Бъчварова: Няма заплаха за тероризъм у нас

Засилени мерки за сигурност на тържествата за Нова година

Росен Стойчев

Няма заплаха или сигнал за терористична дейност у нас. Това заяви на специален брифинг министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Вчера се е провело заседание на консултативна група за противодействие на тероризма към Министерския съвет. Решено е в периода на новогодишните празници мерките за сигурност да бъдат разширени. Ще има допълнителни групи от служители на реда на места, на които се очаква събиране на големи групи хора.

Нивото за сигурност остава „код жълто“ или предпоследна степен.


„Призовавам всички пътуващи предварително да се информират за времето и пътната обстановка и да спазват стриктно правилата за движение по пътищата. Нека бъдат по-бдителни за подозрително поведение. Призовавам за търпение“, заяви Бъчварова.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Факта
  Отговор
  1 17:27  30.12.16
  Госпожо, Бъчварова, слава Богу! Предполагам имате впредвид, че няма брадати въоръжени талибаани да викат и мятат бомби? И слава Богу! но тероризма не е само в това... тероризма може да бъде обширно понятие, включително чиновнически бюрократично-административен. Ето, да вземем наредби за задължително плащане такса към общината, собственник на автомобил, който си паркира колата пред блока! Нима може да си я пренесе през етажите у тях? И длъжен ли е катто част от общината да плаща данък, че има автомобил - такса данък автомобил, и вторла такса, че си паркира автомобила пред тях си - такса право на паркиране? Всъщност хората правят общината, а бюрократите си присвояват правото да рекетират хората с такива наредби... Нима за Вас това не е тероризъм? Жалко, ако е така...-значи не разбирате същността на "тероризъм". Аз бих арестувал такива бюрократи и бих ги пратил да бачкат тежка работа 6 месеца, за да осъзнаят стойността на труда, парите, живота. Ала Вие не сте като мен, не разбирате тия понятия в дълбочина. Затова в България много хора пищим от административен тероризъм и не се вижда светлина в тунела... И то спасителна светлина. Жалко за нас, да дедите бащите майките ни, а и които имат деца и останат тук - те ще страдат от такъв ТЕРОРИЗЪМ - ПАРАЗИТНО ЛАПАЧЕСКИ БЮРОКРАТИЧЕН ТЕРОРИЗЪМ.
 • 909 БЪЛГАРИЯ
  Отговор
  2 22:01  30.12.16
  Е дали България ги въоръжава как да има заплаха . Русия ни обвинява ,че продаваме оръжия .

Напиши коментар:


Публикувай