1 536 15

Скандалът с БГ ракетите в Сирия – руско активно мероприятие

Анатоли Стайков

Скандалният репортаж, в който се показва българско оръжие, използвано от сирийската опозиция в Алепо, е част от кампания, която обслужва политически или икономически цели. Тази позиция изразиха в студиото на „Лице в лице” по bTV депутатите Валентин Радев (ГЕРБ) и Атанас Атанасов (РБ).

„За мен това класическо активно мероприятие с цел да се създаде негативно отношение у нашето население към нашата принадлежност към НАТО”, заяви реформаторът. Той отбеляза, че в Сирия в момента се води война и информацията, публикувана от „Труд” може да бъде стопроцентова истина, но няма как да се провери – на сандъците от видеото може да пише всичко.

Сигурно в другото мазе има други сандъци, на които пише „Made in СССР” или Русия, посочи и Радев. По думите му близо 60 страни използват ракетни системи БМ-21 като тези от видеото. Според депутата от ГЕРБ в случая трябва да има официална реакция, тъй като у нас има 3-степенен контрол при експорта на оръжие и няма как да се продава на произволни страни.

Атанасов се съгласи с неговата позиция и отбеляза, че правителството трябва да излезе с официална декларация. Двамата се разминаха по отношение на това каква е целта на „активното мероприятие”. Според Радев в дъното на скандала е конкуренцията между българските и руските оръжейни заводи, докато колегата му от ДСБ смята, че в случая основна цел е да се внуши на обществото, че България продава на „лошите” във войната.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 18:48  30.12.16
  Публикувано във факти.бг: че в случая основна цел е да се внуши на обществото, че България продава на „лошите” във войната. - със сигурност не продава на добрите във войната
 • ддамммммм
  Отговор
  2 18:56  30.12.16
  Сега руснаците ще излезнат виновни че са намерили у главорезите бьлгарско орьжие.....абе цирка е тотален....
 • 3 18:57  30.12.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Бай село
  Отговор
  4 19:14  30.12.16
  Кой ми ака в гащите? Руснаците тръгнали да обвиняват милите ни управници , ало внимавайте ще разсърдите Бойко и после пак народа ще си го отнесе!

 • 5 19:15  30.12.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Д'Мин
  Отговор
  6 19:25  30.12.16
  А що един американец се гътна, с РПГ на наш полигон? А защо производството на военните ни заводи (не, че това е лошо) скочи в пъти? Не е във всеки случай за да въоръжават БА, щот я няма. Не е и за нуждите на САЩ и СА изпитващи неистова нужда от нашите оръжия! Нека поне не ни правят на будали!
 • Варна
  Отговор
  7 19:27  30.12.16
  Дааа и Ливанските репортажи преди 2 седмици също са активно мероприятие! Американски подлоги. Всичките ще ви "сурвакам" ако имам възможност Къде е онова Хюм- е Борисов, да излезе да обясни понеже той на ли винаги е в час със събитията?

  Коментиран от #8

 • 8 19:43  30.12.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ха ха
  Отговор
  9 19:46  30.12.16
  Ако не продават нашите ще продават САЩ и Русия за това се прави цялата олелия.Какво се правят на луди САЩ продадоха на саудитците много оръжие къде мислят че е отишло.
 • некой
  Отговор
  10 19:54  30.12.16
  Доколкото си спомням - обвинението на Русия е не че сме продавали оръжие на 'бунтовници' (чети 'терористи') - всички го правят. Проблема е че лиценза за производство на тези 'неща' е изтекал - и ние ги произвеждаме и продаваме незаконно. "Авторското право' се гледа много сериозно в 'демократическия свят' нали? Ако почнем да правим и продаваме да речем 'Стингъри' без да си плащаме - дали ще ни се размине просто така от САЩ?
 • 11 20:02  30.12.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Патето Яки
  Отговор
  12 22:02  30.12.16
  Гледах предаването с Атанасов и Радев тълкуваха новината както дявола евангелието, разказваха си свободни съчинения
 • Карли
  Отговор
  13 22:06  30.12.16
  ЯВНО ПАМЕТТА ви е изневерила- по време на първото правителство на Б.Борисов в Правец, по -точно в комплекса на Златев , педалът на Б.Б външният министър Младенов с помощта на САЩ , ИЗраел и някои европейски страни организираха среща за обединение на сирийската опозиция и още тогава нашите се предложиха за продажба на оръжие. Така , че оръжията са наше производство продадени чрез търговските посредници на службите на горе-посочените страни. Освен това има и много оръжие от ЕС дарено на опозицията и ДАЕШ по препоръка "ЗАПОВЕД " на САЩ.
 • 1234
  Отговор
  14 23:30  30.12.16
  Всичко това са празни приказки.Трябват доказателства,че е така,а то ....няма.Много лесно може да се провери от къде са тия оръжия.На снимката се видя партидния номер и името на ,,може би опаковчика на сандъка"След като зам министъра твърди,че всичко се описва нека да проверят това оръжие с този партиден номер от кого е закупен,,от коя държава",така като се знае купувача нас по вече не ни интересува къде се намира оръжието.Отговорност за него носи този който е закупил това оръжие.А той ако иска и на САЩ може да го продаде и те да правят компроматите.
 • zevs
  Отговор
  15 06:04  31.12.16
  Тия пищят на тъпоумие.

Напиши коментар:


Публикувай