Last news in Fakti

30 Декември, 2016 19:42 8 486 18

Кошмар на АМ "Тракия" (Видео)

  • сняг

С високопроходима техника се извеждат хората от катастрофиралите автомобили край Карнобат

С високопроходима техника продължава извеждането на хората от катастрофиралите автомобили на магистрала "Тракия" край Карнобат, съобщи пресцентъра на ОД на МВР в Бургас.

По-рано днес там са се блъснали между 25 и 35 коли. Броят им все още не е уточнен. Няма пострадали хора при верижната катастрофа.

Верижната катастрофа е предизвикана от лошото време, заснежаването на магистралата и заледяванията. Извеждат се приоритетно жени и деца, тъй като обстановката продължава да се влошава. Температурите са ниски, а вятърът - леден.

Според полицията магистрала "Тракия" е рискова за пътуване през зимата заради откритите места, снегонавяванията при валеж и заледяванията. От откриването й досега при всяко влошаване на времето се е стигало до кризисни ситуации като днешната, при това в един и същ участък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    26 1 Отговор
    Абе как пък все метеорологичните условия са ви виновни бе..Как веднъж не се каза че изобщо никой не се съобразява с тях и кара като изрод...
  • 2 некой

    18 9 Отговор
    'От откриването й досега при всяко влошаване на времето се е стигало до кризисни ситуации като днешната, при това в един и същ участък."
    Ама дебелото Лиле не може да свърже два факта и направи заключение...

    На този участък трябва да се направи нещо? Твърде сложно за гербер. А и не може да измисли как да се открадне нещо от това...
  • 3 БАЙ ШИЛЕ

    12 4 Отговор
    Често пътувам към Бургас и региона и съм останал с много сериозни впечатления от местните "джигити", като например: В Бургаски окръг 80% от шофьорите си карат целогодишно с летни гуми!!! В Бургаски окръг използването на мигачи е ТАБУ !!! В Бургаски окръг "БАТКИТЕ" при всички положения са с предимство и са безсмъртни !!! В Бургаски окръг целогодишно си карат все едно е + 40 градуса и бързат за Слънчака !!! Иначе Бургас е страхотен град и честно ако не изкарвах средствата, които си изкарвам в родната София, вече отдявна да съм се преместил да живея в Бургас или в някой от курортите !!!
  • 4 Георгиев

    9 1 Отговор
    При ето такива условия си проличава кой какъв шофьор е. И колко акъл има в главата си!
  • 5 гост

    6 4 Отговор
    Снега пак ни изненада. Ние го чакахме през юли , а той заваля декември.Падна малко сняг и станаха сума катастрофи и блокираха пътищата. В Канада или Скандинавския полуостров това се смята за обикновено преваляване , нищо драматично.Тук е централна новина , че някой не си е свършил работата. После как и защо да си купя винетка от 100 лева?
  • 6 гост

    8 3 Отговор
    Снега пак ни изненада. Ние го чакахме през юли , а той заваля декември.Падна малко сняг и станаха сума катастрофи и блокираха пътищата. В Канада или Скандинавския полуостров това се смята за обикновено преваляване , нищо драматично.Тук е централна новина , че някой не си е свършил работата.После как и защо да си купя винетка от 100 лева?
  • 7 Бай хой

    4 1 Отговор
    Сняг в България вали, навява и натрупва само край Карнобат. Защото там не чистят. Още от соца завали ли там затварят пътя и спи4ат да чистят. Това са престъпници. Имало е и смъртни случаи. И престъпленията на тези карнобатско бургаски мизерници продължават и днес. Докога ве ще търпим некадърници и крадци да тормозят Българите.
  • 8 гост

    13 1 Отговор
    При дъжд, сняг или мъгла масово се кара все едно нищо на пътя не се е променило. Независимо че си на магистрала, ако пътя е леден и нямаш видимост повече от 30 метра напред, ще караш с 40 и ще мируваш. Ама не, то сега е модерно да се ходи на курорти за нова година, иначе селската пръчка няма да има с какво да се хвали догодина.
  • 9 1234

    14 1 Отговор
    Така е защото когато се строи една магистрала се мисли само за това да се построи ,и да се вземат парите.Никой обаче не помисля,че у нас има и зимен сезон при който понякога вали сняг и ветровете засипват пътищата.Това което се строи през лятото е половината на магистралата ,това е видимата част при която се режи лентата и се получават ПОХВАЛИТЕ но:другата част от магистралата е спестена и дори никой не възнамерява да я прави даже.А това е терена от страни на магистралата ,там където трябва да има:затревена площ около 10 метра,после ниски и средно високи храсти,които да спират навявания сняг през зимата и най от края са два три реда дървета също подбрани отпред по ниски и клонести ,а зад тях по високо растящи да спират и те вятъра.ЕТО ТОГАВА НЯМА ДА ГИ ИМА ТИЯ ПРОБЛЕМИ С НАВЯВАНИЯТА ПО НАШИТЕ ПЪТИЩА. У нас такъв път има от Шумен до Силистра ,това е образец на един завършен и обезопасен при зимни условия път.Ако така се правят магистралите никога няма да имаме проблеми с тях,НО:при сегашните магистрали се отделят милиони за зимно почистване,а така се облагодетелстват фирми близки до управляващите,и това е сигурна печалба защото всяка година имаме зима.Сняг може и да нямаме,но парите за почистване се усвояват.Ако се направят магистралите по начина по който е направен пътя Шумен-Силистра парите за зимно почистване ще са в пъти по малко,и магистралите ни ще станат едно БЕЗ ОПАСНО МЯСТО ЗА ПЪТУВАНЕ.Дано някой от управляващите го прочете и да започнат да ДОВЪРШВ
  • 10 емиии

    13 2 Отговор
    снегът изненада некадърните и неподготвени за зимни условия шофьори това е зима е все пак уау вали сняг какво чудо , аз бях в колоната която отклоняваха през старият път тръгнах от бургас в 4 часа бях в стара загора в 8/30 , пред мен и зад мен имаше, колони с километри имаше хвърлени коли в канавките да си призная имаше и снегорини и знаете ли какво смелите шофьори изпреварваха във виелицата ей затова стават тея работи щото се бърза щото с времето шега не бива ама щото сме свикнали все друг да ни е виновен ей затова
  • 11 Лятна магистрала

    10 1 Отговор
    Ейй преди години нали Ви казаха, че това е лятна магистрала хахахах
    Тук половината са онези обясняващи как не им трябват зимни гуми.
    КАК така ще ГИ ЗАДЪЛЖАВАТ да слагат зимни гуми и то с по голям грайфер. Я ПА ЧЕ СИ КАРАМ С ЛЕТНИ ОНО ЗИМА ВЕЧЕ НЕМА И СНЕГ НЕ ВАЛИ.

    Водачът трябва да "съобразява скоростта си с релефа на метността,състоянието на пътя, състоянието и товара на превозното средтство, което уптавлява,с метеорологичните условия, интензивността на движението, собствените си възмоности и всички други обстоятелства,които имат значение за безопасността на движението". Статистиката показва, че най-голям е дялът на произшествията поради несъобразяване на скоростта с пътните условия.
    Законът за движението по пътищата задължава водачите на превозните средства да се движат с такава скорост, която им позволява да ги владеят непрекъснато.
    В Закона за движението по пътищата е записано специално, че скоростта на движение трябва да е такава, че водачът да може да спре превозното средство в зоната на своята видимост. Разстоянието на видимост е едно от решаващите условия при избора на скоростта. За да може да спре своевременно автомобила водачът трябва да вижда на разстояние по-голямо от опасната зона на спиране. Следователно колкото е по-висока скоростта, толкова видимостта трябва да е по-голяма. Това означава, че погледът трябва да е насочен по-далеч. Когато видимостта е намалена или ограничена логично е и скоростта да бъде намалена.
    Метеорологичните ус
  • 12 Лятна магистрала

    9 1 Отговор
    Метеорологичните условия пряко влияят както върху видимостта (слънце, дъжд, сняг, мъгла, вятър), така и върху състоянието на пътното покритие (влага, локви, сняг, лед). Следователно метеорологичните условия са едно от много важните фактори при избора на скоростта.
    И аз да питам колко от тези в клипа са с купени книжки?
    Колко от тях са с автомобил подготвен за тези метеорологични условия?
    Колко са изрядни, но отнесени от тАрикат с купена книжка и гуми галоши?
    Хайде весели празници и умната.
    ....ако не русата :-)
  • 13 Стефан

    2 6 Отговор
    Курнелия ще ви "оправи"! Да сте живи и здрави! Не помнещи хора????
  • 14 А така

    4 1 Отговор
    При такива условия се кара бавно,и с дистанция поне 100м.от колата пред теб.Ако пък нямаш видимост,започваш да караш още по-бавно с пуснати аварийни и задната светлина за мъгла.Боли ме мен К...А. Като бързат да седнат да се напият и сега ще си ближат раните.
  • 15 Васичка Атанасова

    1 3 Отговор
    беше ад
    преживях го
    не пишете глупости
    нямаше никаква видимост
    карахме на аварийни и пак
    нищо не се забелязваше
    пожелавам го на всички които пишат
    че метеорологичните условия НЕ са причината
  • 16 Тошибиян

    7 0 Отговор
    За 5млн евро на метър магистрала у бг тва става евалата бе тикво
  • 17 гост

    3 1 Отговор
    Ако постоянно минават снегоринии се хвърлят препарати
    няма условия който да пречът!Ама само пари се крадът
  • 18 Rado

    0 0 Отговор
    Po moe mnenie prosto bai ganio kato se kachi na mercedes ili bmw misli che e nai velikiqt na putq s 10 god. Kurnik. Nqmat kultura na karane isprevarvat psuvat a posle na svetogara kato svetne cherveno i zastanem edin do drug si obrashtat glavite i gledat nastrani.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове