7 853 18

Кошмар на АМ "Тракия" (Видео)

С високопроходима техника се извеждат хората от катастрофиралите автомобили край Карнобат

Анатоли Стайков

С високопроходима техника продължава извеждането на хората от катастрофиралите автомобили на магистрала "Тракия" край Карнобат, съобщи пресцентъра на ОД на МВР в Бургас.

По-рано днес там са се блъснали между 25 и 35 коли. Броят им все още не е уточнен. Няма пострадали хора при верижната катастрофа.

Верижната катастрофа е предизвикана от лошото време, заснежаването на магистралата и заледяванията. Извеждат се приоритетно жени и деца, тъй като обстановката продължава да се влошава. Температурите са ниски, а вятърът - леден.

Според полицията магистрала "Тракия" е рискова за пътуване през зимата заради откритите места, снегонавяванията при валеж и заледяванията. От откриването й досега при всяко влошаване на времето се е стигало до кризисни ситуации като днешната, при това в един и същ участък.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • антрашпиц
  Отговор
  1 20:05  30.12.16
  Абе как пък все метеорологичните условия са ви виновни бе..Как веднъж не се каза че изобщо никой не се съобразява с тях и кара като изрод...
 • некой
  Отговор
  2 20:15  30.12.16
  'От откриването й досега при всяко влошаване на времето се е стигало до кризисни ситуации като днешната, при това в един и същ участък." Ама дебелото Лиле не може да свърже два факта и направи заключение... На този участък трябва да се направи нещо? Твърде сложно за гербер. А и не може да измисли как да се открадне нещо от това...
 • БАЙ ШИЛЕ
  Отговор
  3 21:07  30.12.16
  Често пътувам към Бургас и региона и съм останал с много сериозни впечатления от местните "джигити", като например: В Бургаски окръг 80% от шофьорите си карат целогодишно с летни гуми!!! В Бургаски окръг използването на мигачи е ТАБУ !!! В Бургаски окръг "БАТКИТЕ" при всички положения са с предимство и са безсмъртни !!! В Бургаски окръг целогодишно си карат все едно е + 40 градуса и бързат за Слънчака !!! Иначе Бургас е страхотен град и честно ако не изкарвах средствата, които си изкарвам в родната София, вече отдявна да съм се преместил да живея в Бургас или в някой от курортите !!!
 • Георгиев
  Отговор
  4 21:58  30.12.16
  При ето такива условия си проличава кой какъв шофьор е. И колко акъл има в главата си!

 • гост
  Отговор
  5 22:23  30.12.16
  Снега пак ни изненада. Ние го чакахме през юли , а той заваля декември.Падна малко сняг и станаха сума катастрофи и блокираха пътищата. В Канада или Скандинавския полуостров това се смята за обикновено преваляване , нищо драматично.Тук е централна новина , че някой не си е свършил работата. После как и защо да си купя винетка от 100 лева?
 • гост
  Отговор
  6 22:24  30.12.16
  Снега пак ни изненада. Ние го чакахме през юли , а той заваля декември.Падна малко сняг и станаха сума катастрофи и блокираха пътищата. В Канада или Скандинавския полуостров това се смята за обикновено преваляване , нищо драматично.Тук е централна новина , че някой не си е свършил работата.После как и защо да си купя винетка от 100 лева?
 • Бай хой
  Отговор
  7 22:53  30.12.16
  Сняг в България вали, навява и натрупва само край Карнобат. Защото там не чистят. Още от соца завали ли там затварят пътя и спи4ат да чистят. Това са престъпници. Имало е и смъртни случаи. И престъпленията на тези карнобатско бургаски мизерници продължават и днес. Докога ве ще търпим некадърници и крадци да тормозят Българите.
 • гост
  Отговор
  8 23:04  30.12.16
  При дъжд, сняг или мъгла масово се кара все едно нищо на пътя не се е променило. Независимо че си на магистрала, ако пътя е леден и нямаш видимост повече от 30 метра напред, ще караш с 40 и ще мируваш. Ама не, то сега е модерно да се ходи на курорти за нова година, иначе селската пръчка няма да има с какво да се хвали догодина.
 • 1234
  Отговор
  9 23:05  30.12.16
  Така е защото когато се строи една магистрала се мисли само за това да се построи ,и да се вземат парите.Никой обаче не помисля,че у нас има и зимен сезон при който понякога вали сняг и ветровете засипват пътищата.Това което се строи през лятото е половината на магистралата ,това е видимата част при която се режи лентата и се получават ПОХВАЛИТЕ но:другата част от магистралата е спестена и дори никой не възнамерява да я прави даже.А това е терена от страни на магистралата ,там където трябва да има:затревена площ около 10 метра,после ниски и средно високи храсти,които да спират навявания сняг през зимата и най от края са два три реда дървета също подбрани отпред по ниски и клонести ,а зад тях по високо растящи да спират и те вятъра.ЕТО ТОГАВА НЯМА ДА ГИ ИМА ТИЯ ПРОБЛЕМИ С НАВЯВАНИЯТА ПО НАШИТЕ ПЪТИЩА. У нас такъв път има от Шумен до Силистра ,това е образец на един завършен и обезопасен при зимни условия път.Ако така се правят магистралите никога няма да имаме проблеми с тях,НО:при сегашните магистрали се отделят милиони за зимно почистване,а така се облагодетелстват фирми близки до управляващите,и това е сигурна печалба защото всяка година имаме зима.Сняг може и да нямаме,но парите за почистване се усвояват.Ако се направят магистралите по начина по който е направен пътя Шумен-Силистра парите за зимно почистване ще са в пъти по малко,и магистралите ни ще станат едно БЕЗ ОПАСНО МЯСТО ЗА ПЪТУВАНЕ.Дано някой от управляващите го прочете и да започнат да ДОВЪРШВ
 • емиии
  Отговор
  10 23:32  30.12.16
  снегът изненада некадърните и неподготвени за зимни условия шофьори това е зима е все пак уау вали сняг какво чудо , аз бях в колоната която отклоняваха през старият път тръгнах от бургас в 4 часа бях в стара загора в 8/30 , пред мен и зад мен имаше, колони с километри имаше хвърлени коли в канавките да си призная имаше и снегорини и знаете ли какво смелите шофьори изпреварваха във виелицата ей затова стават тея работи щото се бърза щото с времето шега не бива ама щото сме свикнали все друг да ни е виновен ей затова
 • Лятна магистрала
  Отговор
  11 23:45  30.12.16
  Ейй преди години нали Ви казаха, че това е лятна магистрала хахахах Тук половината са онези обясняващи как не им трябват зимни гуми. КАК така ще ГИ ЗАДЪЛЖАВАТ да слагат зимни гуми и то с по голям грайфер. Я ПА ЧЕ СИ КАРАМ С ЛЕТНИ ОНО ЗИМА ВЕЧЕ НЕМА И СНЕГ НЕ ВАЛИ. Водачът трябва да "съобразява скоростта си с релефа на метността,състоянието на пътя, състоянието и товара на превозното средтство, което уптавлява,с метеорологичните условия, интензивността на движението, собствените си възмоности и всички други обстоятелства,които имат значение за безопасността на движението". Статистиката показва, че най-голям е дялът на произшествията поради несъобразяване на скоростта с пътните условия. Законът за движението по пътищата задължава водачите на превозните средства да се движат с такава скорост, която им позволява да ги владеят непрекъснато. В Закона за движението по пътищата е записано специално, че скоростта на движение трябва да е такава, че водачът да може да спре превозното средство в зоната на своята видимост. Разстоянието на видимост е едно от решаващите условия при избора на скоростта. За да може да спре своевременно автомобила водачът трябва да вижда на разстояние по-голямо от опасната зона на спиране. Следователно колкото е по-висока скоростта, толкова видимостта трябва да е по-голяма. Това означава, че погледът трябва да е насочен по-далеч. Когато видимостта е намалена или ограничена логично е и скоростта да бъде намалена. Метеорологичните ус
 • Лятна магистрала
  Отговор
  12 23:51  30.12.16
  Метеорологичните условия пряко влияят както върху видимостта (слънце, дъжд, сняг, мъгла, вятър), така и върху състоянието на пътното покритие (влага, локви, сняг, лед). Следователно метеорологичните условия са едно от много важните фактори при избора на скоростта. И аз да питам колко от тези в клипа са с купени книжки? Колко от тях са с автомобил подготвен за тези метеорологични условия? Колко са изрядни, но отнесени от тАрикат с купена книжка и гуми галоши? Хайде весели празници и умната. ....ако не русата :-)
 • Стефан
  Отговор
  13 00:23  31.12.16
  Курнелия ще ви "оправи"! Да сте живи и здрави! Не помнещи хора????
 • А така
  Отговор
  14 01:12  31.12.16
  При такива условия се кара бавно,и с дистанция поне 100м.от колата пред теб.Ако пък нямаш видимост,започваш да караш още по-бавно с пуснати аварийни и задната светлина за мъгла.Боли ме мен К...А. Като бързат да седнат да се напият и сега ще си ближат раните.

 • Васичка Атанасова
  Отговор
  15 02:23  31.12.16
  беше ад преживях го не пишете глупости нямаше никаква видимост карахме на аварийни и пак нищо не се забелязваше пожелавам го на всички които пишат че метеорологичните условия НЕ са причината
 • Тошибиян
  Отговор
  16 02:36  31.12.16
  За 5млн евро на метър магистрала у бг тва става евалата бе тикво
 • гост
  Отговор
  17 04:26  31.12.16
  Ако постоянно минават снегоринии се хвърлят препарати няма условия който да пречът!Ама само пари се крадът
 • Rado
  Отговор
  18 08:05  31.12.16
  Po moe mnenie prosto bai ganio kato se kachi na mercedes ili bmw misli che e nai velikiqt na putq s 10 god. Kurnik. Nqmat kultura na karane isprevarvat psuvat a posle na svetogara kato svetne cherveno i zastanem edin do drug si obrashtat glavite i gledat nastrani.

Напиши коментар:


Публикувай