605 1

До Бургас през Ямбол и Средец

Анатоли Стайков

„От метеорологичната обстановка зависи кога ще се отвори АМ „Тракия”, съобщи Александър Пенков от информационния център на Агенция „Пътна инфраструктура”. "Снегопочистването по магистрала "Тракия" трябва да започне, когато спрат снегонавяванията. Нашата информация е, че следобед времето трябва да се успокои и техниката да излезе да чисти", уточни той.

Ако хората искат да пътуват тази сутрин към Бургас, могат да стигнат най-много до Петолъчката. Основните пътни артерии в област Бургас остават затворени, ограничено е движението през Айтоски проход и Рижки проход, ограничения за тежкотоварните автомобили има за Котленски и Обзорски проход. До Бургас може да се стигне през Ямбол и Средец, но и там се очакват преспи от сняг”, обясни Пенков пред Нова тв.

Към момента на магистралата няма бедстващи хора. От Агенция "Пътна инфраструктура" не се ангажират с точен отговор кога аутобанът ще бъде отворен.

България


Още по темата

 • Борисов и Бъчварова пътуват за Айтос

  Борисов и Бъчварова пътуват за Айтос

  Премиерът в оставка Бойко Борисов и вътрешният министър Румяна Бъчварова пътуват към Айтос, информира bTV. Десетки автомобили бяха блокирани тази нощ ...
  31.12.2016
  926
  5

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 11:03  31.12.16
  Защо изобщо имаме магистрала, като зимата не може да се ползва? 20 см сняг и сме блокирали. Това е смешно особенно за магистрала. Явно нямаме необходимата техника.

Напиши коментар:


Публикувай