31 Декември, 2016 13:02 1 449 13

Правителството в оставка постави на риск живота на стотици хора

  • бсп-
  • сняг

Това се казва в позиция на БСП по повод инцидента на магистрала АМ "Тракия"

„За съжаление навръх Нова година трябваше да наблюдаваме как поради неподготвеност и лоша организация стотици граждани бяха оставени да нощуват насред пътя при екстремални условия. Магистрала Тракия, гордостта на два мандата, се оказа непроходим капан в навечерието на големия празник, когато хората пътуват най-много.”

Това се казва в позиция на БСП по повод инцидента на магистрала Тракия. „Свикнахме вече с безпомощността на това правителство, но не можем да се примирим с неговия цинизъм. Виновни ще се окажат пак или шофьорът на някой ТИР, или административен ръководител, който не бил затворил пътя. Но чия е вината, че един и същи проблемен участък създава еднотипни проблеми всяка година и нищо не се предприема?

Кой е отговорен, че цяла нощ бедстващите не са видели представител на институция, нито са получили някаква информация- за тях, за колите им, за обстановката? Що за ред е този, в който институциите чакат министър-председателят да се появи по телевизията, за да се задействат?”- се казва още в позицията на БСП.

Социалистите сочат като отговорен президента Плевнелиев, който остави това правителство в оставка на власт: „Поставен е на риск животът на стотици хора. Блокирани са основни транспортни коридори преди празниците заради некадърността на Борисов и компания.”

От левицата заявяват, че този инцидент е още един аргумент за това, че правителството на Бойко Борисов трябваше да си тръгне много по- рано, за да има отговорни за подобни случаи, както и адекватна реакция, когато гражданите се нуждаят от помощ и сигурност.

„Никой не управлява никакви процеси. Правителството в оставка върви след събитията. Може би АПИ се е захласнала с обявената на 29.12.2017 голяма поръчка за над 200 млн.лв. за новата тол система и са забравени основни задължения.”- се изтъква в позицията на БСП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фидел Кастро

    6 16 Отговор
    Авиаторчето имаше възможност да назначи правителство. Достраша го. И червено и лилаво правителство да имаше, пак същия щеше да е резултата.
  • 2 Реалист

    12 7 Отговор
    Както винаги БСП спекулира с проблемите на хората. Но този път и с глупоста им - колко акъл трябва да имаш в главата си за да тръгнеш с малки деца в колата при обявено бедственно положение. Ама не - българина на маса отново е най-велик, а като оплеска нещата някой друг му е виновен. Пример - финансовите пирамиди. По-велик от природата няма. Съобразявайте се с нея и проблемите ви ще са по-малко. А червените демагози да се сетят за 96-97 когато държаха цяла зима един цял народ в подобно положение. По намачканите ламарини се вижда че колите са се движили по леда и в намалената видимост с поне 80км/ч... ЗА ГЛУПОСТА ЛЕКАРСТВО НЯМА...
  • 3 Дутерте

    13 5 Отговор
    Фидел, ай сега авиатора. Що бе? Лилито що не рине сняг?
  • 4 Доктора

    7 11 Отговор
    Ха сега де. На кривата ракета Космоса и бил виновен. Що г-жа Курнелия не прати льотчика да издуха снега със самолета??Или не може да го вдигне??????
  • 5 Колев

    9 9 Отговор
    Ех Другари комуняги-бесепари какво хубаво сте направили за България за тези 100г,че сега се пъчите и злобеете.

    Коментиран от #12

  • 6 onq s konq

    5 13 Отговор
    Завалял малко сняк и бесепарите ревнаха

    Коментиран от #9

  • 7 Баш Майсторът

    10 1 Отговор
    Умници,колкото искаш.Първо "Пилота" не е встъпил в длъжност,за да назначава и тн....Некомпетентните,да си мълчат....съвет и ако могат да прочетат Конституция на Република България....Че от БСП,се правят на интересни,спор няма,че зимата ще е люта,така е,поне от последните дни става ясно,но трябва да разберете,че такива са ни възможностите.Кой,как и защо е виновен не е важно,важното е да се гледа напред и да се взимат мерки,своевременно и да се работи за хората,няма значение,червени,сини,гербери и тн,важно е народа да е доволен.....
  • 8 Адолф

    7 7 Отговор
    Тази фалшива крадлива партия(БКП-БСП) трябваше отдавна да е история и сега живота в България щеше да е по добър.
  • 9 на коня под опашката

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    А ти зазими БМВ в обора.
  • 10 герборини

    3 0 Отговор
    ББ си отива от власт и реши демонстрационно да си затвори магистралите, той си ги построи той, ще си ги затвори, капиш!? Затова и сняг и виелици си е поръчал и ще ги пусне само, ако го дадат по ТВ-то, щот трябва нови избори да се печелят!
  • 11 антикомуняга

    2 1 Отговор
    Те БКП като са велики,що не спряха вятъра!!!
    Силен ветар и шашав човек не можеш ги спря!!!
  • 12 Гост читател

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Колев":

    Със сигурност са направили повече от теб. Става въпрос за комунистите преди 10-ти ноември. Сегашните нямат нищо общо.
  • 13 Хахо

    1 0 Отговор
    Фамозно! Каква задълбочена политическа мисъл! Ами исказът? Псувахме ББ за бедствието, а то виновника друг... Бойко,прощавай,ние по навик...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове