3 595 3

Пътната обстановка остава сложна

АМ "Тракия" е отворена от Зимница към Бургас и от Карнобат към София

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Анатоли Стайков

Движението от Зимница към Бургас вече може да се осъществява и по АМ "Тракия". Това съобщи за Хоризонт комисар Бойко Рановски, директор на Националната служба "Пътна полиция":

В момента е взето решение да се пусне движението пътен възел Зимница към Бургакс по автомагистрала Тракия, като контролирано отпред ще върви почистваща техника, ще има полицейско присъствие и ще се придвижат хората, които изчакваха до момента на пътния възел в посока Бургас. Също така е отворено движението от Карнобат по автомагистралата в посока София. Единствено за момента не е отворено движението от Бургас до Карнобат по магистралата

Затворен остава пътят за Бургас през селата Саранско и Средец. Продължава разчистването на участъка от автомагистрала Тракия след пътен възел Зимница. Петолъчката- Айтос - Карнобат е отворен, но придвижването е затруднено заради големият брой автомобили. Другият алтернативен маршрут за Бургас е Елхово- Болярово- Средец- Бургас, но и там обстановката остава усложнена, тъй като от 4 часа вали без прекъсване.

През днешния ден около 250 души от Бургаско са евакуирани и настанени в близки населени места, съобщи по-рано пред "Хоризонт" Благородна Макева - заместник-директор на Главната дирекция Национална полиция. Ситуацията по пътищата в страната е усложнена, допълни тя:

Имаме няколко затворени маршрути. Обходният маршрут, който пуснахме между Ямбол - село Камчия - Средец и Бургас също е временно затворен. Причината е, че имаме аварирали три ТИР-а, които са край село Саранско и 5 в района на село Войника. На място са колегите от "Пътна полиция", както и колегите от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". В цялата територия на област Бургас е ограничено движението на тежкотоварни автомобили. По отношение на област Бургас имаме постъпващи сигнали, както и в пожарните служби, около 30, включително и за пожари, и за бедстващи граждани. Колегите на място с тежка техника, влекачи и пожарни автомобили се опитват да евакуират всички, които се налага.

През нощта близо 500 автомобила попаднаха в снежната блокада в югоизточната част на магистрала Тракия.

Направен е пробив за колоната от автомобили край с. Миролюбово и пътят към Айтос и Бургас вече е достъпен. Колите са напуснали мястото, където бяха блокирани от снощи, каза областният управител Вълчо Чолаков

Трасето, като бъде освободено от коли, поддържащата фирма ще изчисти пътя и ще го поддържа чист през цялата останала част на денонощието.

Желателно е все още да не се използва този маршрут. Обходите от и за Бургас са през Средец и Елхово. Затворени са Айтоскят и Ришкият проходи. Десетки села в областта са без електроенергия. Всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово и Превала. Проходът на републиката е изчистен до асфалт, съобщи областният управител на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев.
В община Елена снежната покривка е над 80 сантиметра. Там автомобилите се движат само с вериги.

Пътниците от бързия влак София-Варна, който три часа претояваше на гара Люляково , вече са качени на друг влак и пътуват към морската столица. Това съобщиха от Министерсвото на транспорта. Причината за аварията е била повреда в локомотива

Продължава да е затворен и пътят Добрич - Албена.

Все още остават затворени автомагистрала „Тракия” след пътен възел Зимница и пътната отсечка между Петолъчката и Карнобат. Единственият алтернативен маршрут за Бургас в момента е пътят Елхово- Болярово- Средец- Бургас.

Тежка катастрофа с един загинал затвори пътя Гълъбово - Симеоновград. По първоначални данни са се ударили лек автомобил и ТИР. Пътни полицаи регулират движението, а обходнияг маршрут е през село Опан.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • хасково
  Отговор
  1 14:21  31.12.16
  А за област Хасково нито дума.За непочистените пьтища в общините Любимец,Свиленград,Харманли не се и споменава.Или те не са в Бьлгария.Няма ли кой да потьрси отговорност на кметовете от тези общини
 • Любимец
  Отговор
  2 14:36  31.12.16
  Хора кьде да сигнализираме за безхаберието на кмета на Любимец.Улиците на града са ледени пьрзалки да не говорим за пьтищата между селата.

  Коментиран от #3

 • onq s konq
  Отговор
  3 14:46  31.12.16

  До коментар #2 от "Любимец":

  Мани ги тия кметове-поздрави Жоро Москов!

Напиши коментар:


Публикувай