559 0

19 населени места в Бургаско имат проблем с електричеството 

Към настоящият момент няма постъпили сигнали за бедстващи хора

19 населени места в Бургаско имат проблем с електричеството 
Анатоли Стайков

В 19 населени места в област Бургас все още има проблем с електричеството. 20 аварийни екипи с техника работят по възстановяване на мрежата. Това съобщиха от областната администрация. По информация на ЕВН остава усложнена обстановката основно в районите на общините Поморие, Карнобат, Айтос и Руен.

Пътят Бургас-Айтос, където бяха блокирани граждани и автомобили, вече е освободен. В Руен и Сунгурларе снежните преспи са над два метра, обстановката там е сложна.

Автомагистрала "Тракия" остава затворена, както и проходите Ришки и Айтоски. В посоките "Бургас-Малко Търново" и "Бургас-Варна" се пътува при зимни условия. Маршрутът Бургас-Средец е затворен поради аварирали тежкотоварни автомобили.

Въпреки многократните призиви от страна на областния кризисен щаб да не се предприемат пътувания на дежурните телефони непрекъснато постъпват питания за възможностите за пътуване от и към областта. Съветите са за избягване на шофиране в тези условия с цел да се предотвратят сложни ситуации с бедстващи хора.

"Знам, че предстоят новогодишни тържества и всички имат планове, но призовавам гражданите да бъдат разумни и да не предприемат рисковани пътувания. Природните стихии са по-силни от нас. Нека да не рискуваме живота си заради спонтанни и прибързани действия. На терен сме повече от 20 часа, времето е жестоко, продължаваме работа и апелираме за отговорно поведение", каза областният управител Вълчо Чолаков, който ръководи кризисния щаб.

Към настоящият момент няма постъпили сигнали за бедстващи хора.

България


Още по темата

 • Хиляди българи са без ток

  Хиляди българи са без ток

  Множество аварии в мрежата на EVN оставиха част от Хасково без ток. Без захранване са също квартал Болярово и много села в общината.От EVN съобщиха , ...
  31.12.2016
  858
  0

Напиши коментар:


Публикувай