1 403 3

Интензивен трафик по основните пътища в страната

В София се очаква да влязат 200 000 автомобила

Интензивен трафик по основните пътища в страната
Снимка: БТА
Анатоли Стайков

Интензивен е трафикът по основните пътища в страната, заради пътуващите след поредицата почивни дни, съобщават кореспондентите на БНР.

В предаването "Хора, пътища, автомобили" по "Хоризонт" инж. Георги Златев от агенция "Пътна инфраструктура" даде повече информация за интензивността на автомобилния трафик в различните части на страната, като посочи, че засега движението по републиканската пътна мрежа е нормално при зимни условия Има места, където изчакването е по-дълго време и са се образували колони:

Има малко по-натоварен трафик, обаче, по главният път I-1 в участъка между Сандански и Благоевград, по специално в Кресненското дефиле и на кръстовището при Симитли, където се включва и пътят от Банско - по-бавно се движат автомобилите, но няма пътни инциденти, които допълнително да затрудняват трафика, поне към настоящият момент.

Другият участък, който е по-натоварен, е участъкът на АМ "Хемус" между Ботевград и София. Там продължават ремонтите на двата тунела - "Ечемишка" и "Витиня". Товарните автомобили днес от 14 до 20 часа са спрени изцяло, а в този участък може да се ползва и алтернативният маршрут по стария път, който е обозначен с табели и е доста удобен и спестява доста чакане при по големи опашки.

Георги Златев обясни кризата около Карнобат от петък вечер като "лошо стечение на много обстоятелства":

Тъй като от една страна имаме доста сложна метеорологична обстановка, със силни ветрове, ниска видимост, от друга страна имаме автомобили, които аварират и в двата участъка.

Движението в София става все по-интензивно, съобщи комисар Тенчо Тенев от столичната пътна полиция. По думите му, най-натоварено в момента е при входа на столицата откъм АМ "Тракия":

Най-натоварено в момента е по магистрала "Тракия" - вход на "Цариградско шосе" .Хубавото е, че днес е много хубав деня за пътуване - със сухи пътища от Пловдив до София и досега нямаме проблеми по отношение на трафика.

В столицата тази вечер се очаква да влязат 200 000 автомобила.

Във Варна от 14 часа действат Контролно-пропускателни пунктове на входа и изхода на града, но няма задръствания, въпреки очакваното натоварване при прибирането на хората преди началото на работната седмица. Контролните пунктове ще действат до 20 часа.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • артиста
  Отговор
  1 18:13  02.01.17
  С нетърпение очаквах тази новина.След всеки празник медиите ни осведомяват за натовареното движение в посока София и тази година трябва да продължим за да не нарушаваме традициите. Колите да се движат по-бавно за да не се начупят бурканите в багажниците . Ще размиришем магистрала ''Тракия'' на кисело зеле...Лек път!
 • Наясно сме да
  Отговор
  2 18:43  02.01.17
  Оооо колко си ми е добре с домашни бурканчета с печени чушки до домашна лютеница,пресни домати ям и до сега,брах ги зелени сега си ми зреят по малко всеки ден чудна салатка. А кореняците софиянци колкото и завистливи да са пак ще карат на гмо,ама какво да се прави,не всеки може да има тази привилегия.Много си ми е добре така,даже демонстративно си изваждам бурканчетата,хич ми не пука от хорската завист?
 • До селяка
  Отговор
  3 19:24  02.01.17
  А прясна краставица рупа ли ти се ,че сега точно е узряла.

Напиши коментар:


Публикувай