3 189 10

Радев: АПИ не спазва заръките на Борисов

Въпреки разпоредбите, агенцията е възобновила обществената поръчка за изграждането на ТОЛ-системата

Милена Трачева

АПИ не спазва нареждането на премиера в оставка Бойко Борисов да не се сключват обществени поръчки. За това алармира новоизбраният президент, генерал Румен Радев, който в профила си в социалната мрежа Фейсбук написа:

"Съобщение на сайта на Агенция Пътна Инфраструктура от 29 декември 2016 г. ни информира, че е възобновена процедурата за възлагане на обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т. Офертите се подават до 17 ч. на 5 януари 2017 г. и ще бъдат отворени на следващия ден – 6 януари, информира още съобщението.
Напомням, че премиерът Бойко Борисов на заседанието на МС от 21 декември 2016 г. нареди на своите министри спирането на всякакви обществени поръчки. В случай, че те са неизбежни, министър-председателят заръча те да се консултират с моя екип. Държа да уточня, че въпросната обществена поръчка, обявена в навечерието на празниците, не е консултирана с никого и не може да бъде квалифицирана като „неизбежна“.
Без да оспорвам законността му, намирам това решение за политически спорно. Считам, че правителството и държавната администрация трябва да спазват нареждането на премиера Борисов, който зае отговорна позиция на гореспоменатото заседанието на МС".

Към коментара му има и линк към съобщение, публикувано в странижата на Агенция пътна инфраструктура, в което се казва, че е "възобновена обществената поръчка за изграждането на ТОЛ-системата. Офертите се подават до 5 януари 2017 г."Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Асен
  Отговор
  1 21:58  02.01.17
  Хайде направете ги тези системи бе глупаци загубени смотани под купни тролове.Тирове от турция преминават за 21 лева дневна винетка цяла България.Който кара много да плаща според изминалите километри,както е в другите европейски "СЕЛА"
 • куровед
  Отговор
  2 22:44  02.01.17
  Абе работа ли е на един бъдещ президент да се държи като лидер на партия и да дрънка глупости?
 • Гоуст
  Отговор
  3 22:48  02.01.17
  Асене, то ще е хубаво ако плащат ми колко не плащат? Ми колко прибират Митниците и гранична полиция?
 • Спиро
  Отговор
  4 23:03  02.01.17
  Уважаем г-н Радев, нека си призная, аз не гласувах за вас, по простата причина, че ви излъчи коалиция от партии, на които не вярвам. Надявам се все пак, че вие да сте от друго тесто, и да докажете че има воля някаква за промяна към по-добро в България. Нещо, което чакаме вече повече от четвърт век. Та ако може...не ползвайте фейсбук за комуникация моля. Това не е държавен орган и не ви отива на положението. Това е по-скоро трибуна за обикновените граждани (като мен например, ако въобще го ползват) да си кажем мнението, когато протестите пред парламента остават нечути от издигналите ви партии. Така че, ако забележите нещо нередно, намерете лостовият механизъм за неговото разрешаване от позицията на която са ви поставили и ако трябва да се реже месо - режете. Покажете все пак че като генерал трябва да сте надпартиен, а не марионетка.

  Коментиран от #8


 • Тошибиян
  Отговор
  5 23:29  02.01.17
  Аа турските тирове не преминават за 21 пари ами има дайове дето прибират останалата част от таксата за преминавани и парите отиват при министъро като преминат по пирамидата
 • onq s konq
  Отговор
  6 01:23  03.01.17
  Къф си ти бе Радев и кой ти чете профила на "безработен"?Тука поне така те нарекоха лумпените-русофили в стремежа си да те защитят че не искаш да съставяш правителство преди встъпването си в длъжност!А ти беше най-любезно предложено и от Премиера,и от Президента.А ако беше се съгласил,сега нямаше да квичиш разни жалки призиви кой кого да слуша и какво да прави,а щеше да се разпоредиш на правителството си!Жалка и срамна история...
 • Веселин
  Отговор
  7 07:46  03.01.17
  Към всички изплюли се тролове : А нещо за същността на статията да кажете? Или щом Тиквун плаща все е прав. Че ще налапа мои пари (щото вие едва ли декларирате това, което ви плащат), а няма да има нещо работещо насреща, това няма значение, а? Номера Мишо Бирата и ало Ваньо не върви вечно! Щом Радев се опитва да пресече мръсната далавера на Боко Тиквунски това не е важно, а дайте да черним Радев. По далаверата да кажете нещо?
 • Веселин
  Отговор
  8 07:51  03.01.17

  До коментар #4 от "Спиро":

  За Ваше сведение г-н Спиро, пълномощията на Радев започват на 22.01. 2017г. За разлика от тези на троловете ...

  Коментиран от #10

 • Стамат
  Отговор
  9 15:33  03.01.17
  Разбрал, недоразбрал ... и тоя е една мижитурка....
 • Спиро
  Отговор
  10 19:01  03.01.17

  До коментар #8 от "Веселин":

  Благодаря за корекцията Г-н Веселин. Наясно съм и ги следя нещата, но все пак благодаря. Все пак, за да е избран за президент, не е "паднал от небето".... в прекия смисъл..:))) (Дето се казва, случая е леко специфичен) Ако го зачитат за фигура, тези които са го излъчили, трябва да му дадат малко тежест, вместо да пише във Фейсбук.... Извинявай

Напиши коментар:


Публикувай