2 619 0

Милен Керемедчиев: 6 събития ще разтърсят света през 2017 г.

Милен Керемедчиев: 6 събития ще разтърсят света през 2017 г.
Стефанаки Йоанис

6 събития тази година ще имат много силно влияние върху световната политика - встъпването на Доналд Тръмп, стартирането на Брекзит, изборите в Иран, референдумът в Турция за президентската власт, XIX конгрес на китайската комунистическа партия и изборите, които предстоят в Европа - във Франция и Германия, заяви пред bTV бившият зам. министър на външните работи Милен Керемедчиев.

В Турция ще има много сериозни икономически проблеми заради отлива на туристи, увеличаващите се разходи заради военните действия, намаляването на инвестициите с 50 на сто - всичко това ще доведе до социални проблеми и турбуленции, каза още той по повод на атентата в Истанбул. На Турция наистина трябва да й се помогне, защото тя е последната бариера пред дестабилизацията на цяла Европа.

Обвиняват Ердоган, че е диктатор, че нарушава човешките права, но в момента той е по-малкото зло, защото е необходима здрава ръка, силна власт, която да успокои хората, че може да се справи със ситуацията. Европейските държави технически имат възможност да защитят границите, но в момента има политическа немощ. Изборите в Германия и Франция тази година ще доведат до допълнителна дестабилизация и разделение в Европа.

България

Напиши коментар:


Публикувай