1 447 0

Пак обрат: Жалба спря поръчката за ТОЛ системата

Пак обрат: Жалба спря поръчката за ТОЛ системата
Венцислав Михайлов

Процедурата за възлагане на обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на ТОЛ такси от автомобилите над 3,5 т. отново е временно спряна поради образувано производство по реда на Закона за обществените поръчки (ЗОП) по постъпили жалби в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Жалба е постъпила на 30 декември 2016 г., ден след като процедурата беше възобновена и бяха определени нови срокове за подаване на оферти – до 5 януари. Това съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Всички действия по процедурата спират до влизане в сила на: 1. определението, с което се отхвърля искането за временна мярка, или 2. решението по жалбата, ако е наложена временната мярка.

Междувременно пресслужбата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството съобщи за телефонен разговор между министъра в оставка Лиляна Павлова и новоизбрания президент ген. Румен Радев. Обаждането бе наредено от премиера в оставка Бойко Борисов след като държавния глава изрази притеснения за хода на процедурата.

Павлова уведомила невстъпилия в длъжност президент, че въпросната обществена поръчка не е нова, а възобновена съществуваща процедура, стартирана на 5 април 2016 г. Тя обяснила и че срещу процедурата е имало много жалби, поради което е била спирана и възобновявана неколкократно досега.


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай