1 240 2

И МВР се  готви за обилния сняг

Ръководител е вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова

Стефанаки Йоанис

Заседание на Национален щаб във връзка с прогнозите за усложняване на метеорологичната обстановка в страната се проведе в МВР. Това съобщиха от пресцентъра на вътрешното ведомство.

В заседанието участваха още министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на енергетиката, заместник-министрите на регионалното развитие и благоустройството, на земеделието и храните и на здравеопазването, заместник – главният секретар на МВР Георги Арабаджиев, главните комисари Николай Николов, директор на ГДПБЗН, Христо Терзийски, директор на ГДНП и проф.д-р Христомир Брънзов, директор на НИМХ-БАН , експерти от „Пътна полиция“, Агенция „Пътна инфраструктура“ и Министерството на отбраната.

Беше направен анализ и оценка на обстановката във връзка с прогнозите за предстоящи обилни снеговалежи и силни ветрове. Планирани са превантивни мерки и действия за реакция, като всяко от ведомствата докладва за мерките, които предприема.

Щабът започна работа по заповед на премиера Бойко Борисов на основание чл.62 а, ал.2 от Закона за защита при бедствия във връзка с чл.10, ал.4 от Устройствения правилник на Министерския съвет и на неговата администрация и прогнозите за предстоящи обилни снеговалежи и силни ветрове.

Следващо заседание на щаба ще се проведе в сряда.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • mediator37
  Отговор
  1 21:38  03.01.17
  Прилича на: Вземаме мерки за борба с Господа. Палячовци.
 • onq s konq
  Отговор
  2 23:52  03.01.17
  Време е да се появят и първите бежанци на ски.На групи и с инструктор

Напиши коментар:


Публикувай