428 0

Обвинението е като акция на жълта медия

"Подозирам поръчка, разбира се", обяви Трайчо Трайков

Анатоли Стайков

Категорично не съм давал никакви указания на хората, извършили сделката при продажбата на миноритарния пакет акции на държавата в "ЕВН България", каза в в "Денят започва" БНТ Трайчо Трайков. Той заяви, че никога не е съдил за клевета, но сега няма да остави нещата така.

Прокуратурата обвини бившия министър на енергетиката Трайчо Трайков в умишлена безстопанственост, от която са настъпили щети в размер на повече от 20 милиона лева именно за тази сделка. Бившият финансист номер едно Симеон Дянков също ще получи призовка. Според държавното обвинение, Дянков е разпоредил средствата от приватизацията да отидат в бюджета, а не в Сребърния фонд, както е по закон.

"Подозирам поръчка, разбира се", обяви бившият кандидат за президент. "Целта не е търсене на истината и справедливостта след вчерашния разговор в прокуратурата. Половината от разговора на госпожата от прокуратурата беше свързан с хвърляне на обвиненията по неща, в които не съм и няма какда бъда обвинен. А другата половина, за които съм обвинен формално, но пак няма как да се намери логическа връзка и някаква връзка с моите правомощия и действия. Прокуратурата действа не като държавна институция, а като "кафява медия", заяви Трайков.

"Неща, които не са в постановлението за привличане на обвиняем, тази госпожа си позволи да ги говори пред цялата държава, за да ме питат след това пенсионерите "наистина ли сте ощетили вие нашата пенсия?" Това наистина са похвати от медии, които не са подписали Етичния кодекс, за които сме чували, че имат връзка с прокуратурата, без да сме съвсем сигурни, каза още той.

България

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай