1 424 1

Връщат ли се главорези на ИД на Балканите?

Около 400 членове на ИД са избягали от Ирак и Сирия, за да се завърнат в родните си страни на Балканския полуостров

Анатоли Стайков

Около 400 членове на ИД са избягали от Ирак и Сирия, за да се завърнат в родните си страни на Балканския полуостров. Това каза в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия журналистът Мохамед Халаф.

Той даде няколко примера за млади мъже, родом от нашия регион, които са се влели в редиците на терористичната групировка. И впоследствие са се превърнали в едни от най-опасните й главорези.

Единият от тях първо участвал в мисията на НАТО в Косово, където е роден. След това се присъединява към американската армия в Ирак, където пък става член на ИДИЛ. Именно този мъж участва в някои от най-бруталните клипове, разпространявани от джихадистите в интернет – с обезглавявания и убийства дори на деца.

Друг опасен член на ИДИЛ, който би могъл да се завърне на Балканите, е италианец от албански произход. Неговата дейност подкрепя и съпругата му, която приема исляма и започва да вербува млади жени от Ботуша да служат на джихадистката групировка.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Българин
    Отговор
    1 18:58  04.01.17
    Аз пък си пийвам винцето вечерно време и ма боли сайдера за тия м....ли ако им стиска нека пробват ние ще им отговорим!!!

Напиши коментар:


Публикувай