846 1

Службите се готвят за лошото време

Анатоли Стайков

Службите в страната са в пълна бойна готовност заради лошото време. От МВР призовават шофьорите да не се пътуват между четвъртък и събота заради очаквани сериозни валежи от сняг.

От КАТ отсега предупреждават превозвачите, че ще спират камионите с тегло над 12 тона и през трите дни, в които се очакват валежи - от 5 до 7 януари.

Днес предстои второ заседание на националния щаб, който беше сформиран във връзка с прогнозите за усложняване на метеорологичната обстановка в страната.

Министри и шефове на специализираните звена ще обсъждат мерки за овладяване на евентуална кризисна ситуация.

Само преди броени дни, в навечерието на новата година, силните ветрове и обилният снеговалеж предизвикаха пътна блокада в Източна България.

Във връзка със снеговалежа в повечето райони на София през нощта са направени обработки със смеси срещу заледяване. Обработени са приоритетно улици и булеварди, по които се движи градския транспорт, опасни и стръмни участъци и общински пътища.

Обработките продължават в районите „Красна поляна”, „Красно село”, „Овча купел”, „Люлин”, „Нови Искър”, „Кремиковци”, „Витоша” и други, информират от Столична община.

Опесъчаване е направено на планинските пътища във Витоша - „Бояна – Златни мостове” и „Драгалевци - Алеко”. Към момента градският транспорт се движи нормално по всичките си маршрути.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Haskovo
    Отговор
    1 16:14  04.01.17
    Моля, не ме плашете с бедствия, минусови температури и снежни покривки от 20 до 40 сантиметра. Не ме карайте да се запасявам с консерви, свещи и да излизам със суха храна и термос на разходка. Не затваряйте държавата за уикенда, само защото е зима. Моето поколение играеше в еднометрови преспи, спускаше се с шейни от ноември до март, знае какво е да искаш да пищиш от болка, докато ти се размразяват ръцете, а ги размразяваш, само за да смениш мокрите ботуши със сухи и пак да хукнеш навън. Изживели сме прекалено много зими, че да се държим като подплашени овце за 2 студени дни. Януари е, студено е. Това е. Лятото идва :)

Напиши коментар:


Публикувай