636 0

АПИ: Внимавайте, идва студ

Стефанаки Йоанис

Температурите са от - 10 до + 4 С°. Времето над страната е с разкъсана облачност. Вятър духа в областите Варна, Видин, Враца, Добрич, Силистра, Смолян и Шумен. Дъжд вали в област Монтана, както и в района на гр. Видин, Димово Ружинци, Добри Дол /обл. Видин/. Сняг вали в областите Враца, Монтана, Перник и София, както и в района на Белоградчик и Кула /обл. Видин/.

Това съобщиха от АПИ.

Пътните настилки в страната са предимно мокри, заснежени, по усойните места заледени, почистени и обработени.

Ограничена видимост поради мъгла:

- до 100 м има в района на гр. Чирпан /обл. Стара Загора/;

- до 150 м има в района на Средец - Вълчиново ханче /обл. Бургас/, Раднево, Гълъбово, Мъдрец и Средец /обл. Стара Загора/.

АМ „Тракия“: Област Бургас: Шофьорите да се движат с повишено внимание при пътни връзки на надлез при с. Деветак при км 314+970, във връзка организация на зимно поддържане на АМ „Тракия“ до 31.03.2017 г.; В участъка от км 324+500 до км 358+500 до 13.01.2017 г. се извършва ремонт на оградна мрежа. Шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка.

АМ „Хемус“: област София: До 31.03.2017 г. се ограничава движението в тръбата в посока София на тунел „Витиня“, поради ремонт. Обходен маршрут за камионите над 10 т в посока Варна-София е по първокласния път I-1 като отбиването на трафика е при 35-ти километър на автомагистрала „Хемус“. Включването в магистралата в посока София, пътувайки по път I-1 е при 29-ти километър. Движението на автомобили до 10 т се извършва двупосочно в тръбата в посока София. Алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонтните работи от София за Ботевград е път I-1 от км 215+000 до км 209+500 и обратно. Връзката на АМ „Хемус“ с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-ти км на автомагистралата /Витинска река/, а за идващите от Ботевград при 36-ти километър на АМ „Хемус“. До 31.03.2017 г. е ограничено движението в платното и в тръбата на тунел „Ечемишка“ в посока Варна, поради ремонтни дейности.

До 14.01.2017 г. в участъка при км 25+600 /м. Боруна/ посока Варна, във връзка със свличане на земни маси от откосите на съществуващо свлачище движението се осъществява само в изпреварващата лента.

АМ „Струма“: няма.

АМ „Марица“: няма.

АМ „Черно море“: няма.

АМ „Люлин“: област София: ограничава се движението в дясната активна лента на лявата тръба посока София, поради превантивен ремонт в тунел 1 /Мало Бучино/. Срок до 14.01.2017 г.

Проходи:

- „Върбишки” - затворен за всички МПС;

- „Златишки” - затворен за всички МПС;

- „Троянски” - затворен за всички МПС;

- „Айтоски” - отворен за всички МПС;

- „Котленски” - отворен за всички МПС;

- „Обзорски” - отворен за всички МПС;

- „Печинско” - отворен за всички МПС;

- „Превала” - отворен за всички МПС;

- „Предела” - отворен за всички МПС;

- „Републиката” - отворен за всички МПС;

- „Ришки” - отворен за всички МПС;

- „Рожен” - отворен за всички МПС;

- „Вратник” - забранено е движението на МПС над 10 т;

- „Дюлински” - забранено е движението на МПС над 3,5 т;

- „Пампорово” - забранено е движението на МПС над 3,5 т;

- „Петрохан” - забранено е движението на МПС над 12 т;

- „Твърдишки” - забранено е движението на МПС над 10 т;

- „Шипка” - забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4. Срок до 31.03.2017 г.

Повече подробности тук.

България


Напиши коментар:


Публикувай