6 Януари, 2017 16:03 3 607 9

Нинова: Ще премахнем мутренското управление

  • нинова-
  • мутренското-
  • управление-
  • план

Корнелия Нинова: БСП е готова с Националния план за развитие на България. Разговаряме с хората по места за алтернативата

Нинова: Ще премахнем мутренското управление - 1

"Готови сме с обещания от нас алтернативен „Национален план за развитие на България”. Имаме амбиция и желание да го превърнем в народен план за България, за алтернатива и друг път за развитие на страната.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на първата за 2017 г. пресконференция в централата на партията. По думите й, левицата няма да участва в задкулисни предизборни разговори с други партии за коалиции след парламентарния вот. „Както направихме и за президентските избори, се обръщаме към народа за подкрепа на този план, за мнения, предложения и допълнения.

От другата седмица започваме обсъждането му по сектори, по всички политики за страната с браншови организации, учители, лекари, работници, млади семейства, студенти”, обясни Нинова. Тя информира медиите, че графикът на публичните срещи ще им бъде предоставен, като ги покани да са част от националната енергия по постигането на плана. Нинова допълни, че се подновяват изнесените заседания на ръководството на партията. „Тръгваме из страната отново с тази задача – разговор с хората по места, за политики и действия, за алтернативата на България през 2017-а и следващите години. Стартираме във вторник от Кюстендил”, каза тя.

Еднакви наказания за всички, престъпили закони и правила. Без привилегии и задкулисие

„Решени сме да премахнем мутренското управление на държавата - обвързаности, зависимости и задкулисие и тяхната смяна с ясни правила – еднакви за всички. С наказания за хората, които не изпълняват тези правила – също еднакви за всички, без привилегия и задкулисие. При това неизбежни наказания - когато си направил нарушение или си извършил престъпление”, обясни първата част от Националния план за развитие на България лидерът на БСП Корнелия Нинова. „На второ място – икономика, насочена към създаване на родна индустрия на българско производство и защита на малките и средните предприятия. На трето – демография, доходи, бедност”, поясни още лидерът на левицата. Като четвърта тема от Националния план за развитие на България тя посочи „Образование, наука и култура”. „Наука, която да дърпа икономиката, култура и духовност, която да запазва българщината и образование, което да е свързано с икономиката и да гарантира, както работа на младите, така и работна сила за икономиката”, поясни Нинова. Като следваща тема тя посочи „Здравеопазване”, и накрая темата „Сигурност”. Лидерът на БСП поясни, че тези теми са изведени на преден план с множество конкретни мерки. Те ще бъдат представени пред обществото за мнение и подкрепа.

Г-н Борисов къде и за какво изхарчихте за 3 месеца около 2 млрд. лв.?

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че има няколко въпроса към правителството в оставка. Тя припомни, че на 03.08.2016 г. на заседание на МС премиерът е заявил, че през август месец в бюджета има 3, 3 млрд. лв. излишък и заявява: „ ... не мислете, че това са пари за харчене, тези пари няма да ги пипаме. Думата излишък означава, че отиват като буфер”. По думите й на 04.01.2017 г. е обявено, че България приключва финансовата 2016 г. с 1, 5 мрд. лв.

„Г-н премиер в оставка, къде и за какво за 3 месеца изхарчихте 2 млрд. лв? Потвърждава ли това думите ни, че останахте на власт на всяка цена, не беше назначено служебно правителство, просто за да харчите пари ударно и предизборно?”, попита Нинова. Председателят на БСП зададе и въпроси- децата с увреждания и техните родители, пенсионерите, студентите, младите семейства, работниците, малкия и среден бизнес, икономиката - разбраха ли, че два милиарда са били изхарчени, ей така, и стигнали ли са до тях? Защо Борисов излъга, че няма да ги изхарчи, а ги изхарчи?

Предлагат ни не мерки за борба с битовата престъпност, а предизборни трикове

Корнелия Нинова обърна внимание, че правителството е отпуснало 7 млн. лв. за първите три месеца на годината, а Борисов е заявил, че ако се върне на власт ще осигури пари и за цялата година - за борба с битовата престъпност. „Абсолютно предизборен ход. Програмата, която ни предлагат е добра. Припомням обаче, че тя беше стартирана в мандата на Орешарски”, заяви тя и обясни, че чрез бюрата по труда 5 хил. души са ангажирани по същия начин, за да бъде осигурено съдействие на бивши военни, бивши полицаи за решаване на проблема с битовата престъпност. „Дойде правителството на Борисов и спря тази програма. Сега виждаме същото, но само за 3 месеца. Това не е дългосрочна политика за справяне с битовата престъпност, а предизборен трик”, категорична бе Нинова.

Красимир Янков: Борисов имитира загриженост за хората, станали жертва на битова престъпност

„Решенията, взети от МС, са имитация на загриженост за хората, които са подложени на репресия от криминалния контингент и посегателства срещу имуществото им. Видяхме, че за тези две години, в които Борисов управлява, нямаше никаква мисъл за хората и не бяха решени проблемите с безопасността и сигурността им“. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Красимир Янков и член на ИБ на БСП. Той попита защо премиерът в оставка е загрижен две седмици преди края на мандата си. „Сега ли Борисов и Бъчварова разбраха, че ежегодно жителите на кв. Боровец във Варна от 4 до 10 пъти са обирани? Сега ли разбраха, че в с. Мечка в Плевенско има перманентен страх. “, продължи с въпросите той. Янков припомни, че две години БСП настоява за приемственост- да се направи анализ на постигнатите резултати при прилагането на конкретните мерки. „Една от предвижданите мерки беше засилено полицейско присъствие на жандармерия, отделно 5000 ангажирани от социалното министерство за подпомагане на дейността на органите- и ние очаквахме, и апелирахме Борисов да продължи тази мярка във втория си мандат“, допълни Янков. Тези мерки са прилагани в други страни и имат ефект до 80% намаляване на престъпността. Янков изтъкна, че за краткото време на прилагането им у нас- резултатът е бил - 60% спад на битови престъпления. Красимир Янков подчерта, че приема изказването на Цветанов, че администрацията е блокирала- като призив тя да бламира служебния кабинет. „Призовавам професионалистите да не се поддават на шантаж, особено МВР“, каза още Красимир Янков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колев

    14 9 Отговор
    Какво хубаво са направили за България БКП-БСП през годините.
  • 2 Гого

    17 9 Отговор
    Сигурно ще махнат мутренското управление като назначат Делян Пеевски за премиер!
  • 3 onq s konq

    14 11 Отговор
    На тия пак им се управлява с ДПС.
  • 4 ТнТ

    11 9 Отговор
    Пак им се управлява на комунистите, от сега напъват мускули за да стегнат измършавелите редици за новото папкане.
  • 5 гого

    13 9 Отговор
    Нинова, много сте хитри бсп, пак сте наредени на баницата и ви се лапа ама потенциал нямате с тез издухани стари комунистически нафталинови партенки това ли измислихте, глупаво и найвно, кой ви вярва на вас , бързо забравихте дпс и онази смешна дпс премиер фигура Орешарски, сега премие кой ще е Вагинен на хранилката или КАРАДАЙЪЪЪ със селския акцент. Смешни сте и неподгонвени и все наредени старите лапачи дето цоцат от България.
  • 6 ха ха

    13 8 Отговор
    Коя ли банка ще си отиде ако се върнат тия на власт
  • 7 Васичка Атанасова

    7 11 Отговор
    да се връща Борисов
    от БСП НЯМА ПО ГОЛЕМИ МУТРИ
  • 8 Хайдиии

    1 2 Отговор
    УРАААААААААА Д. МЕЕВСКИ ПАК ИДВА НА ВЛАСТ. ТОЙ Е НАШИЯТ ЛИДЕР ,ТОЙ Е СТАБИЛНИЯТ , ТОЙ ЩЕ НИ ОПРАВИ ГАРАНТИРАМ ВИ ГО.
  • 9 Сретан

    5 3 Отговор
    По добре КОМУНИСТИ -СОЦИАЛИСТИ отколкото КОМУНИСТИ -МУТРИ....най долната измет ....Утайката на комунистите...МНОГО ЛОШ ЧОВЕШКИ МАТЕРИАЛ в сайта бе.... НА БОКО ТЪПОТО
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове