810 1

Чистят София от снега и през нощта

Градският транспорт в столицата се движи при зимни условия

Чистят София от снега и през нощта
Снимка: БТА
Анатоли Стайков

Екипите, ангажирани с почистването на София, ще продължат своята работа и през нощта

Във връзка с прогнозите за понижаване на температурите и снеговалеж обработките против заледяване ще продължат и през нощта. В момента работата на терен извършват 103 снегопочистващи машини. Работи се в повечето райони на София, включително планинските- Витоша, Панчарево, Банкя, Нови Искър. Обработват се трасетата на градския транспорт, основни и малки улици в кварталите.

Градският транспорт се движи при зимни условия. Поради снегонавявания и силен вятър е затруднено придвижването на автобус 49. Маршрутът на колите временно е скъсен до кв. „Вердикал“. Екипи на аварийно-спасителното звено помагат за превозване на хората в отсечката Вердикал- Клисура.

Поради аварирал автомобил автобусите по линия 81 се движат временно по променен маршрут - ул. „София“ и „Иванянско шосе“.

Напомняме на гражданите да излизат на пътя само с добре оборудвани за зимата автомобили и да шофират със съобразена скорост с условията на пътя. Утре прогнозата за времето е за ниски температури до – 16 градуси и призоваваме гражданите, ако не им налага, да не предприемат пътувания.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • неутрален
    Отговор
    1 21:05  06.01.17
    Какво искате да кажете или се оплаквате, или гордеете? понеже все дава вашето Герберско правителство все за сравнение за различни неща различни държави, та и аз ви казвам, че в нормалните държави чистят предимно през нощта и сутрин като тръгнат хората за работа, всичка да е ОК, за разлика от тук. Колкото до почистването на кварталните улици, по стар лъжлив обичай на правителството, то и тяхната лъжлива софийска кметица - лъже, както за много други неща, но какво да се прави - ЛЪЖЕЦА СИ Е ЛЪЖЕЦ, такава си е тяхната партия!

Напиши коментар:


Публикувай