722 2

Ограничено движение за всички превозни средства в Североизточна България

Министър Павлова благодари на всички, които са спазили забраните и препоръките да не пътуват

Анатоли Стайков

Изключително тежко е положението в Североизточна България, както и в област Бургас. Остават напълно затворени за движение пътищата за всички видове превозни средства на територията на областите Силистра, Добрич, Разград, Шумен, Търговище, Русе, както и частично в областите Варна и Бургас, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова на брифинг в Агенция "Пътна инфраструктура".

Ситуацията в Североизточна България остава много сложна. Повече от 20 часа имаме освен обилния снеговалеж, но вече и ниски температури, много сериозен вятър, навявания и почти нулева видимост, каза министър Павлова.

Без ограничение е пътуването по магистралите "Марица", "Струма", "Люлин" и "Тракия" от София до пътен възел "Зимница". Затворени за всички МПС е участъкът от "Тракия" от Зимница до Бургас, както и отсечката от Подбалканския път т-6 от Петолъчката до Бургас, заради сериозни снегонавявания и нулева видимост по направленията. Обходният маршрут е от Зимница през Елхово.

АМ "Хемус" на територията на областите Шумен и Варна е затворена. Около 15 ч. е започнало контролираното и поетапно пускане на тежкотоварните камиони по автомагистралата в участъка до Ябланица.

Павлова съобщи, че е разговаряла с вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и ще се затвори ГКПП "Лесово". През него няма да преминават тежкотоварни превозни средства до пълно отпадане на забраната за движение в област Ямбол.

Тя съобщи още, че напълно затворени са гранично контролно-пропускателните пунктове с Македония и поради това транзитно преминаващия трафик ще бъде насочван по направленията през Гърция, Сърбия или Румъния.

Павлова благодари на всички, които са спазили забраните и препоръките и в резултат на това не е имало тежки инциденти.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • снежинко
  Отговор
  1 20:39  06.01.17
  Няма движение, няма проблем властта се е справила !?
 • гост
  Отговор
  2 08:53  07.01.17
  Само затварят пътищата и нищо друго,плащаме ВИНЕТКИ 97лв повече от 24 часа не можем да мръднем.....

Напиши коментар:


Публикувай