612 0

Към 8.30 ч. без ток са 295 населени места

Към 8.30 ч. без ток са 295 населени места
Стефанаки Йоанис

Към 8.30 ч. на територията на страната 295 насели места са без електрическо захранване. Това съобщиха от министерството на енергетиката.

На територията на „ЧЕЗ Електроразпределение“ без захранване са 3 селища, в районите на Благоевград и Кюстендил. Авариите са настъпили тази сутрин след 5 ч., районите са слабо населени и трудно достъпни. За отстраняване на авариите работят 110 екипа.

На територията на „EVN- Електроразпределение“ е прекъснато захранването в 50 населени места, в общините Сливен, Карнобат, Нова Загора и Стара Загора. Най-голяма част от авариите са в Сливенско поради силни ветрове и обледеняване, които водят до скъсване на електропроводите. Работят 30 екипа.

На територията на „ЕНЕРГО-ПРО-Електроразпределение“ без електричество са клиентите в 242 населени места – в районите на Добрич, Силистра, Шумен. В рамките на дружеството авариралите електропроводи са 68, екипите, които работят за отстраняване на авариите са 114.

В 17.45 ч. на 6-ти януари аварира магистрален топлопровод на територията на Люлин – микрорайони 3, 4 и 5. В 2 ч. аварията е отстранена и е възстановено топлоподаването към 330 абонатни станции.

България

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай