932 2

Военни от Сухопътните войски помагат на бедстващите

Екипите проправят пътя на техниците

Снимки: Министерство на отбраната
Снимки: Министерство на отбраната
Денис Джамбазов

Военнослужещи от Сухопътните войски оказват помощ на населението в усложнената зимна обстановка в област Русе, съобщиха от министерството на отбраната.

От рано тази сутрин два екипа от военно формирование 32 420 - Русе от състава на Сухопътни войски оказват съдействие за възстановяване на електроподаването на бедстващи населени места в Русенско.

Екипите, ръководени от командира на формированието майор Павлин Илиев, проправят пътя на техниците в две направления – Русе – Иваново – Мечка и Русе – Кубрат – Тетово.

Обстановката остава тежка. Сняг вали на места в Централна Северна България, в крайните югоизточни райони и в Софийско. Дебелината на снежната покривка в Западна и Северна България е между 25 и 40 см, най-голяма в района на Враца – 55 см. В Южна България снегът е между 5 и 18 см.

Температурите в Северна България са около минус 14° - минус 9°, по високите полета на Западна – минус 16° – минус 12°, в Горнотракийската низина - минус 10 - минус 6°.

Вятърът в по-голямата част от страната е умерен, на места силен, в Източна България северен, в Северозападна и в Горнотракийската низина – северозападен, с пориви до около 20-24 м/ сек.; в Сливен поривите са до 40 м/ сек.

Русе / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • коце
  Отговор
  1 11:58  07.01.17
  ДРУГАТА ЗИМА ЩЕ ИЗЛЯЗАТ АМЕРИКАНСКИТЕ ТАНКОВЕ
 • Охранителят-София
  Отговор
  2 13:20  07.01.17
  Честит имен ден на всички именници! Браво за армията! Много ме радва това,когато съдейства на народа,независимо от какви подбуди! Аз лично правех път сутринта през празно място ,защото срещу портала на обекта нямаше начин да се излезе на чистият булевард!Мията Хонда ретро лека кола 4х4 се справи чудесно ,пък се позабавлявах и помогнах на колеги! Упс,май и на шефа без да искам! :)

Напиши коментар:


Публикувай