Last news in Fakti

8 Януари, 2017 09:56 2 247 9

Автобус с японски туристи заседна в преспите

  • пътища-
  • обстановка-
  • сняг
Автобус с японски туристи заседна в преспите - 1

Спасени са 40 японски туристи, заседнали с автобус на пътя Шумен - Разград. Обстановката в страната се нормализира, съобщи министърът в оставка Лиляна Павлова.

„През изминалата нощ имаше по-тежък случай с превозвач на туристическа фирма.Тя си позволи посред нощ, в затворения път Шумен-Разград да навлезе с автобус с 40 японски туристи и заседна в преспите“, каза на брифинг в АПИ министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова. Тя благодари на екипа на АПИ, който е работил по случая и е извадил туристите при много тежки метеорологични условия.

Пълна безотговорност на тази фирма. Сезирали сме компетентните органи да бъдат санкционирани, защото това подложи на риск 40 чужди туристи в България и това е недопустимо, коментира Лиляна Павлова.

По думите ѝ вторият случай за изминалата нощ е на гражданин, който е имал претенции кой точно да го спасява.

След тежката ситуацията, която имахме през изминалите 3 дни, можем да кажем, че нямаме бедстващи хора, няма хора в тежко или критично състояние, или заседнали в преспите.

Министърът благодари на всички, които са се съобразявали с апелите за ограничения на движението и не са навлизали в затворените пътища.

„Всички усилия, които положиха институциите в този процес, заедно с гражданите доведоха до това да можем наистина да обобщим една сравнително спокойна ситуация и нощ, която измина“, заяви Лиляна Павлова.

Лидер на организация държал да бъде спасен лично от агенция "Пътна инфраструктура". Той бил спасен, но техниката закъсала и останала на място и сега ще се наложи тя да бъде спасявана. Това съобщи главен комисар Николай Николов, директор на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" на извънреден брифинг на властта заради снежната обстановка и ниските температури.

"До 3,30 часа тази сутрин десетина души бяха принудени да прокопават път в изключително тежки условия, за да стигнат до лидер на една организация, който държеше да бъде спасен лично от АПИ. Стигнахме до него, но спасителната техника закъса и остана там. Сега ще трябва да я извадим", обясни главен комисар Николай Николов, но не посочи кой е бил закъсалият лидер. "Не мога да го назова, той е политик на местно ниво. Но е много грозно в тази ситуация да имаш претенции към спасителите си, защото си някакъв фактор". Това обясни за случая вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Автомагистрала "Хемус" и пътят Търговище-Шумен са отворени за движение, но се пътува при много тежка зимна обстановка, съобщиха тази сутрин от Областното пътно управление в Шумен.

Всички останали пътища са затворени за движение.

В Търговищка област всички четвъртокласни пътища са затворени за движение.

Главният път Варна-София е отворен, а през Котленския проход могат да се движат само автомобили до 10 тона. 65 машини на Областното пътно управление чистят и опесъчават пътищата.

Усложнена продължава да бъде обстановката в Силистренско. Всички пътища там са затворени за движение.

В Разградска област е затворен за движение пътят Разград-Шумен. Отворени са пътищата от Разград за Попово, за Търговище и за Кубрат. Към момента няма информация за бедстващи хора.

Силен вятър духа в цяла Североизточна България, видимостта на много места е намалена.

От пътните управления предупреждават водачите да не предприемат пътуване.

Десетки населени места в Североизточна България са без ток, съобщиха от Енерго-Про. Екипите на дружеството са работили и през нощта, но са възникнали нови аварии, а много места са непристъпни заради снегонавяването.

Засегнати са села в Добричко, Шуменско и Силистренско.

Продължават усилията за отстраняване на повредите по електропреносната мрежа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боби глупака

    4 3 Отговор
    Сигурно шофьорчето е изпушил 1 кутия цигари в автобуса докато чакат помощ и ги е отровил
  • 2 Колев

    3 1 Отговор
    Този лидер може да бъде само от БСП няма други такава нагли и аругантни .

    Коментиран от #7

  • 3 тошибиян

    4 2 Отговор
    КУПЕТЕ СИ ПО 1 АРТИЛЕРИЙСКИ ВЛЕКА4 И КАТ СЕ НАЛОЖИ С НЕГО СЕ СПАСЯВАЙТЕ СТУВАТ ПОД 20 БОНА ВЕРНО ГОРИ МНОГО НО СЕ КАРА РЯДКО И ЗА РАЗЛИКА ОТ 112 И РАЗНИТЕ ТАМ КАКАВАНИ НА НЕГО МОЕ ДА СЕ РАЗ4ИТА 4Е ШЕ МИНЕ НАСЕКЪДЕ И ШЕ ДРЪПНЕ СИ4КО
  • 4 тошибиян

    1 4 Отговор
    САМО ТУКА КАТО СЕ ОБАДИШ 4Е СИ У БЕДСТВИЕ ТРЕБВА ДА СЕ 4УСТВАШ СКОНФУЗНО И ВИНОВНО И ГУЗЕН НЕ НА МЕСТО...ВИ ТАКОВА И ДЪРЖАВАТА И ИНСТИСТУЦИЙТЕ
  • 5 тошибиян

    1 2 Отговор
    ПРЕДИ ГОДИНИ СЪМ ЗАКЪСАЛ С КОЛАТА В ПРЕСПА СНЯГ И НЕМА ВАДЕНЕ И СЕ ОБАЖДАМ НА 112 СЛЕД 2 4АСА ОПИТИ ДА Я ИЗКАРАМ НО ТАКА И НЕ УСПЯХ И ОТ 112 МИ КАЗВАТ ВИКНИ СИ ПЪТНА ПОМОЩ ХАХАХ КАЗВАМ ИМ АЗ 4Е КОЛАТА НЕ Е С4УПЕНА А Е ЗАТЪНАЛА В ПРЕСПА И ОТ ТАМ МИ КАЗАХА ДА СЕ ОПРАВЯМ И НЕМА ДА СЕ ОТЗОВАТ...ТВА Е БГ У ЕВРОПАТА ХХАХААА ТУКА НЕМА ОПРАВИЯ ДА СЕ МАХАМЕ СИТЕ ДА ИЗПУКАТ ХРАНТУТНИЦИТЕ КАТ ГИ НЕМА БАЛЪЦИТЕ ДА ПЛАЩАТ
  • 6 Кобрата

    5 1 Отговор
    Те пък и те японците нямало е къде другаде да отидат на почивка или екскурзия, та са се навряли точно в България! Тва им е най-голямата грешка, сега ще помнят и друг път да занят да не идват в тази мизерия...
  • 7 незнайко

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Колев":

    Като се има в предвид за коя област става въпрос, този лидер на местно ниво е от ДПС.
  • 8 БАТЕ ЖОРО

    6 0 Отговор
    Японците не са недоволни. Посмяли са се от сърце и ще има какво да разправят цял живот.
  • 9 разбийш

    0 0 Отговор
    Брадърс ънд Систърс Япанезе, сейчас видяхте ли сюда какви преспи оооууу дъ Бахър зимъска ни веят? И как хорза цза пари са готови да те прекарат даже през преспитес аутобъс, за да налапат и оцелеят от данъчните и да карат Кайен Порчета? Е, сейчас уакаримаска?? Ние укариманес тия гризлита от 73 години яре олд и знаем, че ни лете ни зимая ке се спасим от Ламята, с многото глави гризачи по номенклатурата. Сега вие ни разбирате как живеем...като скотове донори за пари на гризлрита ЛАПАЧИ. А Цецо Велики се изхвърли,ч е изловили Лапачите? Дръжки изловили! Даже вместо да ги намалят, само в МВР прекалинкизираха 5000 щата, за да лапат наготово НЕЧИИ Калинки дъ Мъннейс, а оперативните треперят по патрулкитие докато дебнат великата престъпност, така и няма да я хванат, понеже почва от Парламента надолу. Но сега вие Япанезе ни разбирате нас бълхарите, защо като чуем политик, общинар и ни иде да?...ги благословим с РПГ... Е някои повечето бълхари искат да са на тяхно място? И стават същите гризачи, ако се докопат? Чуудно? Много лаят, нема ли кокал и млъкват захапят ли кокал? Като пцета са.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове