587 3

38 селища са все още без ток

Засегнатите клиенти са 8 000

Стефанаки Йоанис

Към 15.30 ч. на територията на „ЕНЕРГО-ПРО-Електроразпределение“ са 38 населени места. Засегнатите клиенти са 8 000.

Това съобщиха от министерството на енергетиката.

Всички аварии на територията на „ЧЕЗ Електроразпределение“ и на „EVN - Електроразпределение“ са отстранени.

Очаква се към 19 ч. да бъде възстановено топлоподаването в град Перник.

Бързото възстановяване на електрозахранването на част от населените места в Североизточна България е възпрепятствано от многото затворени поради снегонавявания пътища. Към момента остават непроходими второкласни и третокласни пътни участъци, необходими за достъп до места на аварии по електроразпределителната мрежа, в общините Генерал Тошево и Добричка в област Добрич, община Тетово в област Русе и община Вълчи дол в област Варна, съобщиха от ЕНЕРГО-ПРО.

През последния час бяха разчистени пътищата и екипите на ЕНЕРГО-ПРО получиха достъп до област Силистра, община Кубрат в област Разград, общините Хитрино и Венец в област Шумен, както и до общините Търговище и Попово в област Търговище. Компанията пренасочи необходимия допълнителен ресурс към районите, в които обстановката е най-усложнена. Аварийните екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи очакват разчистването на другите непроходими пътни участъци, за да могат да достигнат до всички места на повреди по съоръженията и да възстановят електрозахранването.

Аварийните екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи продължават да работят по отстраняване на повредите по електроразпределителната мрежа в Североизточна България. Към 13 часа днес без електрозахранване са около 50 населени места в областите Добрич, Силистра, Русе, Шумен, Търговище и Варна. Екипите на електроразпределителното дружество работиха по причинените от зимната буря аварии и през изминалата нощ.

Специалистите на компанията работят в координация и получават необходимо съдействие и помощ от областните управители, кметовете, Областните пътни управления и подразделенията на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", които организират почистване на непроходимите пътища и предоставят високопроходима верижна техника. Организирано е приоритетното почистване на пътните артерии, необходими за достъп до авариралите участъци на електропроводите. Ръководството на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи работи в постоянна координация с Министерството на енергетиката и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, областните и общинските щабове за защита при бедствия.

България


Още по темата

 • Вижте къде е било най-студено днес

  Вижте къде е било най-студено днес

  Най-ниската температура в страната рано тази сутрин е измерена в Кюстендил - минус 26 градуса. Това съобщиха от Националния институт по метеорология ...
  8.01.2017
  1 805
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Minuva42
  Отговор
  1 16:18  08.01.17
  Без Кой?

  Коментиран от #2

 • 2 17:01  08.01.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • onq s konq
  Отговор
  3 19:29  08.01.17
  На снимката е показана трагедията на човек който манипулира електромера си,но неочаквано токът спира и това го разстройва трайно.

Напиши коментар:


Публикувай