1 349 0

Дунав започна да замръзва

Фериботът при Оряхово спря

Дунав започна да замръзва
Стефанаки Йоанис

Ледът бавно започна да сковава Дунав, съобщиха от Агенцията за поддържане и проучване на реката в Русе. При продължаващите вече в няколко поредни дни отрицателни температури постепенно тръгна и ледоход. Ледените късове вече са обхванали 40 процента от акваторията на реката край Русе. Също 40 процента е ледоходът и край Оряхово и Силистра, 30 процента достига в района Свищов. Засега той е значително по-слаб – 10 процента, в акваториите на Ново село и Лом.

Заради ледохода по Дунав, достигнал до 40 % , ръководството на фериботния комплекс край Оряхово реши временно да спре движението на платформите през реката до румънския бряг при Бекет и обратно.

Поради засилен ледоход по река Дунав фериботните комплекси не осъществяват превозна дейност, потвърдиха и от пресцентъра на МВР.

ГКПП Дуранкулак и ГКПП Кардан са отворени , но румънските власти не пропускат за влизане на тяхна територия.

ГКПП Силистра е отворен, но на румънска територия не се осъществява фериботен транспорт. Главна дирекция „Гранична полиция“ препоръчва на пътуващите за Румъния да използват Дунав мост 2 - Видин и Дунав мост - Русе.

България


Още по темата

 • Ограничават корабоплаването по Дунав

  Ограничават корабоплаването по Дунав

  Заради ледохода по река Дунав се препоръчва на корабособствениците да ограничат корабоплаването. Това е една от мерките, която е взета на заседание ...
  9.01.2017
  567
  0

Напиши коментар:


Публикувай