2 173 12

Ромски лидер: Аз като гражданин се обадих

Това е нов път, не трябваше да има проблем, смята Петко Асенов

Анатоли Стайков

Пълни лъжи са това, което казват в медиите. Не съм споменавал никакъв ръководител. Аз като гражданин се обадих.

Това заяви в ефира на Нова телевизия Петко Асенов от Национален център за развитие на ромите относно информацията, че е настоявал да бъде спасен лично от началника на АПИ в Ломско.

Асенов разказа, че тръгнал със семейството си от Видин за Монтана. На 30 км преди Монтана се отбиват в едно от селата. Той твърди, че е нямало никакви пътни знаци, а след около 2-3 километра се е забил с колата си в големи преспи.

Това е нов път, не трябваше да има проблем, смята ромският лидер. Заседнахме, обадихме се на 112, свързаха ни с пожарната, разказва той и добавя: „Аз казах: чакайте, няма пожар при нас. На нас ни трябва някой да почисти, за да можем да минем.

Имаше 4-5 коли зад мен“ Минават около три часа, а служителите не можели да определят този участък към Монтана или Видин се води. Докато дойдат да ги извадят от преспите, бедстващите хора прекарали десет часа до пет сутринта там.

Мен не ме интересува, аз си плащам данъците и казах „Аз искам ако може да ми помогнете“ Комисар Николов каза, че неговите хора са дошли, никъде не сме виждали неговите хора, казва Асенов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Белия
  Отговор
  1 09:03  09.01.17
  Да бе "ВЕРВАМЕ ТИ"! Циганин "никога" не лъже, особено лидерите или по-правилно, дерибеите!
 • Хасан
  Отговор
  2 09:35  09.01.17
  Докога гражданите ще се делят на българи,арменци, турци,помаци и цигани..!?

  Коментиран от #3, #9

 • Zax
  Отговор
  3 09:51  09.01.17

  До коментар #2 от "Хасан":

  Когато е изгодно се делят на цигани, турци и т.н. Като не е изгодно, (като в случая с ония боклук дето ритна германката в метрото) всички са Български граждани.
 • VMORO
  Отговор
  4 09:56  09.01.17
  Мнозинството от циганите живеят на гърба на останалите български граждани (българи, турци, гагаузи, каракачани, евреи). Защо деца раждат деца? Защо битовата престъпност е основно циганска? Защо в затворите преобладават циганите? Защо циганите не си плащат сметките (ток, вода и прочее)? Защо циганско семейство с месечен доход около 500 лева има най-малко 5 деца? Защо не насърчават децата си да се образоват?

 • VMORO
  Отговор
  5 10:01  09.01.17
  Тук трябва да признаем, че има двоен стандарт и лицемерие в нашето общество. Когато някой циганин постигне успех в спорта или музиката, всички се гордеем с въпросната персона. Човекът веднага става "голям българин" и прочее щуротии. Но когато циганин ограби, изнасили или убие веднага става "мръсен м....л"...
 • VMORO
  Отговор
  6 10:20  09.01.17
  Защо циганските деца ще получават помощи в училище при определени условия? Останалите деца по-долни ли са от циганчетата? Нали уж всички сме равни? Защо Асан може да не плаща ток, инкасаторите да ядат шамари в циганските махали и да няма последствия накрая? А Ганча като закъснее с 1 ден и му спират тока. Че и наказателна глоба плаща да го включат отново в мрежата. Защо Асан може да строи без нужните разрешителни, а Ганча - не? Но не е Асан виновен де. Не е луд тоз, дето яде баницата...
 • ключаря
  Отговор
  7 10:34  09.01.17
  Хасане, ти не отговори на въпроса - против това ли си да се празнува Нова година в Турция, защото това противоречи на една от религиите, изповядвани там?Или само разлайваш кучетата и после изчезваш?
 • един ядосан
  Отговор
  8 11:23  09.01.17
  не ме дразни тоя мазен....... а ме дразни това че му обръщат особено внимание .............и медиите ........и чудото
 • 9 11:44  09.01.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гиви син Зураба
  Отговор
  10 12:15  09.01.17
  Алоо Петко Асенов ти какъв си Богопомазан ли??????
 • Гого
  Отговор
  11 12:58  09.01.17
  Ромите са паразити кви граждани са колко данъци са внесли за да се наричат с това име?
 • ключаря
  Отговор
  12 15:30  09.01.17
  До Хасан и Zax, Защо изобщо хората се делят на българи, французи, германци и т. н., защо нали всички сме европейци.Защо изобщо има конкурси за красота и победителите били красиви, тaка ли, пък аз грозен - ами това си е живо нарушение на правата ми, прави ме комплесар.Слушай Хасане, аз съм учен от моите деди, че тези дето носят твоето име или подобни/ напр.Мюмюн/, са клали с ножове и ятагани прародителите ми и моят дядо ме е заклел да нямам "дослук" с такива.И никой няма да може да промени и промие родовата ми памет.А аз съм заклел децата си.Никакви соросоиди нямат власт над БЪЛГАРИТЕ.Скоро дори сънародниците на соросоидите пропищяха от цигани.Нали са най-великата нация от човечеството/Хилари Клинтън/ - и те така ви именуват - цигани.

Напиши коментар:


Публикувай