1 551 6

Христо Иванов отказал на олигарси и политици преди старта на "Да, България"

Новата партия се интересува от делата на хората, а не от партийното им минало

Анатоли Стайков

„Този път искам да го направим сериозно, искам да го направим с истински хора, отказал съм на олигарси, отказал съм на политици” – това били думите, с които бившият министър на правосъдието Христо Иванов привлякъл за партията „Да, България” икономиста Кирил Петков, стана ясно от участието на последния в студиото на „Тази сутрин” по bTV.

„Тази партия няма да има собственик, няма да има покровител”, подчерта Петков.

Кирил Петков обясни как „Да, България” ще се пази от изпадане в зависимост. „Имаме един тест за почтеност, който ще е първото нещо, което ще дискутираме в Националния съвет – всеки, който е срещу корупцията и е готов да си покаже сметки, да си покаже имотите, да подпише, че няма офшорки и няма банкова тайна, която да го скрива”, каза той.

По думите му „всеки, който иска да ни е приятел”, ще трябва да подпише договор, който дава право както на НАП, така и на „Да, България” да направят проверка за скрити сметки.

Кой иска да бъде приятел на „Да, България”? „На учредителното събрание не знаехме колко души ще дойдат, времето беше ужасно лошо… и в един момент видяхме опашката. Започнах да се извинявам на хората, смятах, че ще се изнервят. Това, което прочетох в очите им, е че и те тази сутрин са очаквали, че ще са от малкото луди”, сподели друг от учредителите, тенисистката Мануела Малеева.

По думите й формацията е насочена „към абсолютно всички българи”.

„Как да дефинираме ляво и дясно? Имаме много ясна цел – антикорупция като цел за просперитет на България. Ние сме за бизнеса, но истинския бизнес, не този, който се е закачил на държавните бюджети, а тези, които успяват на световния пазар. От другяа страна сме за по-високи доходи за бедните хора”, посочи Петков. Според него борбата с корупцията ще освободи ресурс за образование, здравеопазване и развитие на икономиката.

„Да, България” няма да приема бивши членове на Държавна сигурност, но партийното минало не е проблем: „Къде са членували в миналото не ги съдим, много по-важно е какво правят днес, с какво ги знае обществото (…) не ни интересуват нито родителите им, нито бабите и дядовците им”.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БОКО
  Отговор
  1 10:47  09.01.17
  Че то в България само олигарси и политици,то други нема!
 • Гого
  Отговор
  2 13:02  09.01.17
  Поредната патерица на м...ла Костов като се спрат субсидиите ще спрат да се правят партии!
 • Az АЗ и азе
  Отговор
  3 14:04  09.01.17
  Какво отказал? Групов с.кс ли?
 • ха ха
  Отговор
  4 14:16  09.01.17
  Тези в т.н. "дясно" не се наиграха брей ... и колкото повече шават, толкова повече им влиза. Голям сърбеж, голямо чудо!
 • Чоко
  Отговор
  5 16:59  09.01.17
  Отказал бил на олигарси и политици, Божке отроних сълза.
 • кучето шаро
  Отговор
  6 19:43  09.01.17
  Имайте срам !!!

Напиши коментар:


Публикувай