989 1

Военнослужещи чистят пътища в Североизточна България

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Калина Петрова

Личен състав и техника от Българската армия се включи и днес в дейности в помощ на населението в засегнатата от тежката зимна обстановка Североизточна България. В областите Варна и Добрич, в отговор на искания на областните управители, военнослужещи с високопроходима техника от военните формирования 38 010 – Варна и 34 410 – Варна от състава на Военноморските сили почистват от снегонавявания части от пътната инфраструктура по направленията Варна – селата Кичево и Куманово и Добрич – селата Козлодуйци и Смолница.

Военнослужещи от военните формирования 36 780 – Шабла и 28 770 – Балчик от състава на Военновъздушните сили (ВВС) с роторни снегорини почистват част от пътната инфраструктура по направленията Шабла – селата Захари Стояново – Бежаново –Рогозина и обратно и Балчик – селата Царичино – Малина – Горица – Великово – Сърнино. През изминалата нощ до 06.50 часа тази сутрин, военнослужещи с верижна машина МТЛБ оказваха помощ на екипи на електроразпределителното дружество за отстраняване на аварии по електропреносната мрежа за селата Белоградец, Ягнило и Доброплодно, област Варна.

В област Плевен, по искане на областния управител до късно снощи военнослужещи с роторни снегорини от военно формирование 52 090 - Долна Митрополия от състава на ВВС почистваха пътната мрежа от Долна Митрополия до село Славовица и обратно и отвориха пътя за селото.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Арбитър
    Отговор
    1 20:50  09.01.17
    Това много ясно ни казва , че бройката снегочистачна техника е фиктивна,без да е налична .

Напиши коментар:


Публикувай