693 1

Фандъкова свика щаба за зимно поддържане

Фандъкова свика щаба за зимно поддържане
Снимка: БТА
Калина Петрова

Днес, кметът Йорданка Фандъкова свика щаба за зимно поддържане на София с цел разпределяне на нови приоритетни задачи във връзка с обстановката в София.

Осигурена е проходимостта в града, градският транспорт към момента се движи по всичките си маршрути. Ще продължат обработки приоритетно със смеси срещу заледяване на трасетата на градския транспорт поради ниските температури.

Продължава и почистването на основни вътрешно-квартални улици в столичните райони, където условията позволяват. По данни на фирмите, отговорни за почистването на града, обработването на малките улици е затруднено от паркирали автомобили и ниските температури.

Продължава почистването на тротоарите и извозването на сняг от пешеходните зони.

Кметът възложи на екипите на фирмите през следващите дни да се осигури почистване и проходимост на уличните шахти.

Екипи на дирекция аварийна помощ и превенция започнаха почистване на ледени висулки от обществени места – пътни подлези и мостове.

В Столичния автотранспорт са предвидени дежурни, които подготвят превозните средства за деня, включително се осигуряват добавки в горивото против заледяване, съобщи директора на „Столичен автотранспорт“ Слав Монов.

В парковете се извършва почистване и обработка на алеите, в това число опесъчаване в парк Витоша на пътя „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златни мостове“.

Общинските кризисни центрове осигуряват подслон и храна за останали без дом хора. Центровете работят двадесет и четири часа. Българският червен кръст осигури дрехи. Общинските болници извършват прегледи на нуждаещите се от центровете. Молим гражданите, които имат информация за такива хора да подават сигнали на тел.112, призовават от Столична община.

Дирекция „Образование“ на Столична община и районите администрации продължават да следят ситуацията в столичните училища относно отоплението. Разпоредено е да работи отоплението във всички училища и да се докладва за температурите в класните стаи.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Morgoth
    Отговор
    1 16:21  09.01.17
    Абе Фандъкова, правиш ли сметка, че родителите са на работа? Какви са тези допълнителни ваканции?!? Първо за грип, после за студ ... няма кой да гледа децата. Да го беше казала по-рано да викаме бабите, а то ден за ден идва!

Напиши коментар:


Публикувай